ACTUALITATE 9 iunie 2014

Aproape 500 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la Bacalaureat

de Székely Emőke | 619 vizualizări

Astăzi încep probele orale ale „examenului maturităţii”

Marți încep examenele de Bacalaureat, iar o nouă promoție de absolvenți va încerca să ia examenul maturității. Nu toți absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a s-au înscris însă la examen, aproape 500 din ei au ales să nu participe la Bac.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul Școlar al Județului Covasna, numărul absolvenților din acest an este de 1.756, din care 593 la secția română și 1.163 la secția maghiară. La Bacalaureat s-au înscris însă doar 1.281, așadar 475 de elevi nu vor merge azi la examen fie pentru că au rămas corigenți sau repetenți, fie pentru că nu sunt pregătiți.

„Desigur, se pune întrebarea ce se va întâmpla cu acești elevi. Sperăm că majoritatea își continuă studiile la învățământul postliceal, care nu este condiționat de deținerea unei diplome de Bacalaureat. O altă categorie își caută un loc de muncă, apoi va reveni la susținerea examenului de Bacalaureat în sesiunile următoare” – se arată în comunicatul sus menționat.

Din promoțiile anterioare s-au înscris la Bac 248 de elevi, așadar în total la nivel de județ Covasna vor da examenul 1.529 de elevi.

Calendarul examenului este următorul: Probe orale: 10 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice în limba română, 11-13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă, 16-20 iunie – evaluarea competenţelor digitale, 23-27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probe scrise: 30 iunie – limba şi literatura română, 1 iulie – limba şi literatura maternă, 2 iulie – proba obligatorie a profilului, 4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării, 7 iulie – afişarea rezultatelor (până la ora 12:00), 7 iulie – depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00), 8-10 iulie – rezolvarea contestaţiilor, 11 iulie – afişarea rezultatelor finale.

Citeşte şi Greutăţi în recrutarea supraveghetorilor pentru probele scrise la Bac

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.