ACTUALITATE 9 iunie 2014

Greutăţi în recrutarea supraveghetorilor pentru probele scrise la Bac

de Agerpres | 684 vizualizări

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna întâmpină greutăţi în recrutarea dascălilor care să supravegheze probele scrise la bacalaureat, cadrele didactice nefiind interesate să participe la examen pentru că sunt plătite prost, iar răspunderea este foarte mare.

Inspectorul şcolar Farkas Csaba a declarat luni că până la această dată s-au înscris aproximativ 60 de dascăli, dintr-un necesar de 300 de supraveghetori.

Farkas Csaba speră ca până la sfârşitul lunii, când vor începe probele scrise, se vor găsi cei 300 de supraveghetori, în caz contrar, spune el, că vor trebui găsite alte soluţii, una dintre idei fiind comasarea elevilor şi organizarea probelor scrise în spaţii mai mari, cum ar fi sălile de sport.

În anii anteriori profesorii care participau la bacalaureat erau foarte bine plătiţi. Chiar era aglomeraţie la înscriere. Se trăgea la sorţi şi erau supăraţi cei care nu intrau la supraveghere. (...) E adevărat, nu erau camere video, acum a crescut responsabilitatea, dar sumele au scăzut foarte mult, aproape la jumătate, iar mulţi spun că nu mai merită. Nu vor, iar cu forţa nu se poate. Nu vrea, nu ai ce-i face. (...) Vom mai vorbi cu ei, încercăm să-i convingem până la urmă, dar dacă nu, atunci ne gândim să organizăm probele scrise în săli de sport unde să încapă mai mulţi elevi. Ce putem să facem? Elevii nu sunt vinovaţi din cauza asta, au dreptul să susţină examenul şi noi trebuie să le creăm condiţii”, a spus Farkas Csaba. El a subliniat că nu sunt probleme cu examinatorii la probele orale care vor începe marţi, doar la cele scrise. La examenul de bacalaureat s-au înscris 1.529 de elevi din judeţul Covasna, dintre care 1.281 din promoţia curentă şi 248 din anii anteriori. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, este programată pe 30 iunie şi va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 2 iulie, iar ultima proba, cea la alegere pe 4 iulie.

Citeşte şi Aproape 500 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la Bacalaureat

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.