ACTUALITATE 30 ianuarie 2014

Străzile orașului, deszăpezite și nu prea

de Monica Vrânceanu | 587 vizualizări

În zona centrală din Sfântu Gheorghe, unele trotuare sunt pline de zăpadă

Societatea de salubrizare Tega SA acționează în aceste zile cu un personal de 50 de oameni, aceștia deszăpezind în principal cele mai circulate artere din oraș. În ceea ce privește străzile dintre blocuri, unde zăpada continuă să se acumuleze, directorul Tega SA, Tóth-Birtan Csaba, susține că nu se poate acționa pe toate, mai ales că nu toate asociațiile au încheiat contracte de deszăpezire cu societatea. Astfel, cei care nu au încheiat contracte ar trebui să se organizeze singuri pentru curățarea aleilor și spațiilor din fața blocurilor. În ceea ce privește spațiile din fața caselor, acestea trebuie curățate de către proprietari, ca și cele din fața magazinelor și societăților comerciale. În cazul în care responsabilii nu își curăță spațiile aferente, o hotărâre de Consiliu Local prevede aplicarea de amenzi: 150 de lei pentru persoanele fizice, 500 de lei la persoanele juridice și 1.500 de lei pentru asociaţiile de locatari. Directorul Tega a precizat însă că intenția societății nu e de a aplica neapărat amenzi, astfel că inițial sunt trimise avertismente, abia în faza finală recurgându-se la amenzi. La rândul său, șeful Poliției Locale, Hadnagy István, a declarat că ei colaborează cu Tega în faza de control, astfel că în aceste zile au aplicat câteva avertismente și nicio amendă.

Zapada trotuare Sfantu Gheorghe ianuarie 2014 - 5

Unii nu-s de acord cu societatea de salubrizare

Tóth este de părere că în aceste zile cu ninsoare echipajele Tega au acționat așa cum trebuia, însă realitățile de pe străzi îl (cam) contrazic. Și asta se vede nu doar pe aleile dintre blocurile din cartiere, ci inclusiv pe străzile și trotuarele din centrul orașului, spații care se presupune că ar trebui să aibă întâietate la curățare.

Revenind la cartiere, oamenii de aici sunt nemulțumiți de serviciile Tega – și mai ales bătrânii, care spun că au ajuns să le fie teamă să iasă pe stradă – zăpada nu e îndepărtată de pe trotuare, ori doar parțial, formându-se mormane înghețate, în vreme ce în alte părți zăpada s-a topit și, amestecându-se cu praf și nisip, a format o mâzgă rece, care pătrunde și prin cele mai impermeabile încălțări.

Cred că plătim destul la Tega – pentru gunoiul menajer, pentru întreținerea spațiilor verzi și deszăpezire, mereu plătim că nici nu mai știm pentru ce plătim. Atunci, ar trebui să vedem și ceva rezultate, nu doar străzile principale curățate. Ca să nu mai spun că până acum cei de la Tega nu au avut prea mult de lucru, că n-a fost iarnă cu prea multe ninsori”, ne-a spus doamna Erzsebet, care la cei 55 de ani ai săi nu prea se aventurează afară din casă în aceste zile, tocmai pentru că, spune ea, îi e cam greu să dea piept cu zăpada adunată pe trotuare.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.