ULTIMA ORĂ 18 aprilie 2012

USL a depus prima moţiune împotriva Cabinetului Ungureanu: "Opriţi Guvernul şantajabil"

de Covasna Media | 323 vizualizări

Liderii USL au depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu. Titlul acestei prime moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu este "Opriţi Guvernul şantajabil". Documentul a fost depus la Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul se referă la trei teme şi are 15 pagini.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Subiectiv" că, deşi este foarte probabil ca moţiunea să nu treacă întrucât nu întruneşte încă necesarul de voturi, demersul opoziţiei era necesar pentru sancţionarea unor abuzuri ale Guvernului condus de premierul Ungureanu.

"Situaţia este foarte clară, nu facem pronosticuri. Ne lipsesc 15 voturi. Trebuie sa strângem 231 de voturi. Acum suntem 216, cu tot cu cei veniţi, ne lipsesc 15 voturi. Nu ajung voturile noastre", a spus Ponta.

El a menţionat însă că demersul opoziţiei de a iniţia moţiunea de cenzură era necesar, pentru a sancţiona unele abuzuri ale puterii, cum ar fi situaţia de la UMF Târgu Mureş, precum şi problemele legate de privatizări.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.