ULTIMA ORĂ 31 iulie 2017

Trei răniți în accidentele rutiere din weekend

de Covasna Media | 647 vizualizări

Sâmbătă, 29 iulie 2017, în jurul orei 19:40, pe DN 10 la Întorsura Buzăului a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 65 de ani care se deplasa cu bicicleta, s-a dezechilibrat și a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani care circula în aceeași direcție de mers. Biciclistul a fost rănit ușor în urma acestui eveniment.

Duminică, în jurul prânzului, pe raza localității Micloșoara a avut loc un alt eveniment rutier. Din cercetări a reieșit că un tânăr în vârstă de 23 de ani care conducea o motocicletă pe DJ 131 din direcția Baraolt către Belin, nu a adaptat viteza de deplasare, iar într-o curbă la stânga a derapat și a ieșit în afara părții carosabile unde a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice. În urma acestui eveniment motociclistul a fost rănit ușor.

Un alt accident rutier a avut loc tot duminică, în jurul orei 15:45, la intersecția străzii Libertății cu strada Kós Károly din Sfântu Gheorghe. În urma cercetărilor s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 43 de ani care se deplasa pe bicicletă și a lovit-o pe aceasta, rănind-o ușor.

În toate cazurile se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii recomandă:

– Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic rutier, iar în curbe reduceți viteza pentru a evita derapajul.

– Asigurați-vă temeinic, înainte de efectuarea oricărei manevre, iar la intersecții acordați prioritate celor care au acest drept.

– Dacă circulați cu bicicleta, manifestați prudență, mai ales la intersecții. Anticipați eventualele pericole pentru a le putea evita; chiar dacă aveți prioritate, este posibil ca șoferii să nu vă observe, iar în asemenea situații conduita preventivă poate fi de folos pentru evitarea unui accident.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.