ULTIMA ORĂ 18 mai 2011

Taxa auto încalcă normele UE. Guvernul, obligat să o modifice!

de Covasna Media | 401 vizualizări

Guvernul a decis ca, în aproximativ două săptămâni, să modifice din nou taxa de primă înmatriculare, după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJUE) a apreciat că această taxă încalcă legislaţia Uniunii Europene, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Modificarea taxei auto a fost decisă în şedinţa de miercuri a Cabinetului, după ce ministrul Mediului a prezentat o notă în acest sens.

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat că Executivul pregăteşte o soluţie legislativă în concordanţă cu decizia Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene.

"Ministrul Mediului a prezentat Cabinetului o notă privind taxa de poluare auto. Pregătim o soluţie legislativă în concordanţă cu decizia CJUE, iar actul normativ va fi aprobat de Guvern în perioada imediat următoare", a spus oficialul guvernamental.

La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat agenţiei MEDIAFAX că are în lucru mai multe variante de modificare a taxei auto şi că varianta finală va fi prezentată Guvernului în aproximativ două săptămâni.

El a precizat că nu au existat probleme din partea Comisiei Europene legate de această taxă şi că modificarea va fi efectuată astfel încât procedura de taxare să fie clarificată pentru instanţe.

Ministrul a salutat totodată decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, care a respins, cu majoritate de voturi, ca fiind neîntemeiate criticile de neconstituţionalitate ale unor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Marian, 19 mai 2011
Unde e acum PAPAGALU MIKO,MARELE COMENTATOR DE PE FORUM,care daca vede ca cinevae impotriva celor scrise in articol,imediat il face debil mintal.
tepes, 19 mai 2011
"Pana la Dumnezeu ne bate sfintii" cum e o vorba , sa speram totusi ca ceva se va face in privinta asta
L, 18 mai 2011
Cred ca este cazul sa ne minunam !!! Asteptam cu nerabdare noua lege care sper eu,va fi conforma legilor EUROPENE.!!!!
jancu.hu, 18 mai 2011
este o rusine ca noi trebuie sa incepem toate nebuniile a europei. de ce ? trebuie sa sinucizi poporul romani??? Dumnezeu asa sa va ajuta!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.