ULTIMA ORĂ 25 august 2011

Steve Jobs demisionează de la conducerea Apple

de Covasna Media | 387 vizualizări

Grupul american Apple a anunţat miercuri demisia patronului şi cofondatorului Steve Jobs, aflat în concediu medical din ianuarie, el urmând să fie înlocuit în funcţie de Tim Cook. Steve Jobs avea mai multe probleme medicale, iar în 2010 a acceptat un salariu de 1 dolar pentru funcţia de CEO al Apple.

Consiliul de administraţie l-a numit în locul acestuia pe Tim Cook, numărul doi în ierarhia companiei şi angajat de 13 ani la Apple.

"Am spus întotdeauna că, dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru ", scrie Jobs, într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple". " Din nefericire, această zi a venit. Demisionez deci din funcţia de director general al Apple ", adaugă el.

Jobs, în vârstă de 56 de ani, se afla în concediu medical din ianuarie, pentru o durată nedeterminată. Cu doi ani în urmă a suferit o grefă de ficat, iar în 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas.

Capitalizarea bursieră a producătorului iPhone şi iPad se ridică la 346 de miliarde de dolari.

Pe primul loc în topul realizat de celebra publicaţie Vanity Fair al celor mai influente persoane din lumes-a situat fondatorul site-ului de socializare Facebook - Mark Zuckerberg, urmat de "părintele" Apple, Steve Jobs.

Apple are în prezent o valoare de piaţă cât a celor 32 de mari bănci din zona euro la un loc, ca urmare a scăderii masive a acţiunilor din sectorul financiar, potrivit datelor Thomson Reuters.

Steve Jobs, miliardarul fără şcoală

Steve Jobs este fondator şi preşedinte Apple, companie cu o valoare de piaţă de peste 362 de miliarde de dolari. Încă de mic a manifestat o pasiune pentru computere. Când avea 12 ani, şeful Apple l-a sunat pe Bill Hewlett, co-fondator al Hewlett-Packard, după ce i-a găsit numărul în cartea de telefoane, şi i-a cerut nişte piese pentru un aparat de măsurat frecvenţe.

Hewlett i-a dat componentele de care avea nevoie şi l-a angajat pe perioada vacanţei de vară să lucreze la linia de asamblare în firma lui. În această perioadă, Jobs s-a împrietenit cu Stephen Wozniak, cel care avea să renunţe în scurt timp la universitate.

Jobs s-a înscris şi el la un colegiu după ce a terminat liceul, dar a renunţat ulterior la şcoală. S-a reîntâlnit cu Wozniak, cei doi au renunţat la joburile pe care le aveau şi au început să asambleze un calculator în garajul lui Jobs. Şi aşa a început totul.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.