ULTIMA ORĂ 7 iunie 2013

Stare de urgenţă în Ungaria: a fost mobilizată armata

de Covasna Media | 594 vizualizări

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, avertizează populaţia să se pregătească pentru ce este mai rău în privinţa inundaţiilor.

Ungaria trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău în ceea ce priveşte inundaţiile, a anunţat premierul ungar Viktor Orban, vineri, la Gyor, relatează MTI. Din nefericire, nivelul apelor Dunării măsurat la graniţă a atins deja cote record, a anunţat Orban în cadrul unei conferinţe de presă. Fluviul avea vineri dimineaţă 879 de centimetri în apropiere de Nagybajcs, cu patru centimetri mai mult decât recordul precedent. "Trebuie să vă pregătiţi pentru ce este mai rău", a declarat Orban, cerându-le cetăţenilor să coopereze în efortul de a preveni dezastrul.

Până în prezent au fost evacuate 25 de persoane din zonele de risc din nord-vestul Ungariei, în Gyor-Moson-Sopron, a adăugat el. În zona învecinată Komarom-Esztergom, au fost evacuate 38 de persoane şi două localităţi de la Cotul Dunării - Domos şi Pilismarot - sunt inaccesibile pe şosea. În Pest, satul Kisoroszi de pe insula Szentendrei este accesibil doar cu barca sau elicopterul. Până în prezent nimeni nu a fost rănit în operaţiunile de control al inundaţiilor, a precizat Orban. Ministrul Apărării Csaba Hende a declarat că aproximativ 4.200 de militari au fost mobilizaţi în nouă zone şi peste 5.400 sunt pregătite de intervenţie.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.