ULTIMA ORĂ 27 iulie 2018

Săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a Monumentului Ostașului Român

de Covasna Media | 3206 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a predat săptămâna trecută amplasamentul și ordinul de începere a lucrărilor firmei care efectuează reabilitarea Monumentului Ostașului Român din cartierul Gării.

Potrivit unui comunicat al primăriei, săptămâna trecută firma a amplasat schela în jurul soclului, iar lucrările vor începe săptămâna viitoare. Conform contractului încheiat, lucrările constau în refacerea pavimentelor de pe soclu, a scărilor de marmură și a aleilor din jurul statuii, cuprinzând repararea bordurilor, zidului de sprijin și a pavajului ce delimitează straturile de flori. Pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare firma are la dispoziție două luni. 

Primăria a avut intenția de a reabilita monumentul și în anul trecut, însă nicio firmă nu s-a prezentat la licitațiile anunțate. Consiliul Local, în cadrul unei ședințe extraordinare, a modificat tipul și prețul lucrărilor. Licitația pentru lucrările modificate de reabilitare anunțată în acest an a fost câștigată de o firmă din județul Galați. Valoarea contractului semnat este de 239.900 lei la care se adaugă TVA, se mai precizează în comunicat.

Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a fost inaugurat la 18 septembrie 1974, statuia de bronz fiind opera sculptorului Balogh Péter.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.