ULTIMA ORĂ 27 martie 2011

Săptămâna începe cu ploi în toată ţara

de Covasna Media | 481 vizualizări

Săptămâna începe cu vreme mohorâtă. Norii acoperă toată ţara şi lasă ploi pe arii extinse peste vest, centru şi nord. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali.

Luni, norii se extind şi peste vestul, centrul şi nordul ţării şi plouă pe arii extinse. Nu sunt excluse cantităţi de apă mai însemnate, ne spun meteorologii. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate, către seară. Pe creste precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări izolate, iar la munte va sufla tare.

Regimul termic este în limite normale însă, cu maxime de la 7-8 grade în nordul Moldovei până la 16-17 grade în Banat şi sudul Munteniei.

Marţi, norii şi ploile se mută în jumătatea de sud a ţării. În celelalte regiuni dimineaţa începe doar cu cer noros. Mai plouă pe arii restrânse în Transilvania, în sudul Banatului şi al Moldovei, însă după prânz soarele va fi mai îndrăzneţ. Pe creste, trecător mai cad lapoviţe şi ninsori. Vântul se domoleşte, iar temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 9 şi 17 grade. În zonele joase, izolat, dimineaţa se formează ceaţă.

Miercuri, vântul e mai sprinten în sudul ţării şi mai plouă local. Şi temperatura mai scade cu câteva grade în sud. În restul ţării însă, e vreme frumoasă, cu soare aproape întreaga zi. Valorile termice, apropiate de cele normale pentru data din calendar se vor situa între 9 şi 17 grade. Dimineaţa pe văi şi în depresiuni sunt condiţii de ceaţă.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.