ULTIMA ORĂ 31 ianuarie 2013

Salarii mai mari în februarie, dar şi taxe şi impozite noi

de Covasna Media | 376 vizualizări

Luna februarie a anului 2013 este luna modificărilor salariale şi a introducerii de noi taxe şi impozite. Salariul minim pe economie creşte de la 700 la 750 de lei, iar agricultorii vor plăti 16% impozit dacă au o suprafaţă cultivată mai mare de două hectare.

Salariul minim pe economie va creşte din luna februarie de la 700 la 750 de lei, practic ora de lucru va ajunge la 4,7 lei.

Odată cu modificările salariale, vor fi introduse noi impozite în agricultură. Astfel că agricultorii care au mai mult de 10 oi, trei vaci sau terenuri cultivate pe o suprafaţă mai mare de două hectare trebuie să plătească impozit de 16%.

Vor fi impozitate activităţile de silvicultură, piscicultură, creşterea animalelor, cultivarea cerealelor şi valorificarea produselor.

Şi microîntreprinderile vor plăti impozit de 3% pe venitul net anual, dacă acesta depăşeşte suma de 65.000 de euro pe an, iar companiile private plătesc gazele naturale cu 5% mai mult.

Companiile din domeniul energiei nu scapă nici ele de noi impozite. De la 1 februarie, 60% din veniturile suplimentare ale companiilor din domeniul energiei ar trebui să meargă la stat.Mai exact mai mult de jumătate din veniturile suplimentare ale companiilor vor ajunge în bugetul statului.

Punctul de pensie se va mări cu 30 de lei. Astfel, punctul de pensie va creşte de la 732 la 762 de lei. În această majorare nu intră însă pensiile sociale, care rămân la 350 de lei.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.