ULTIMA ORĂ 26 martie 2011

România trece, sâmbătă noapte, la ora de vară. Vezi efectele asupra organismului uman

de Covasna Media | 550 vizualizări

Atenţie la ceas! România trece oficial la ora de vară sâmbătă noapte. Ca în fiecare an, ora se schimbă în ultima duminică din luna martie. La noapte, dormim mai puţin. Această schimbare poate avea diverse efecte asupra organismului nostru.

La noapte, ceasurile se dau cu o oră înainte aşa că şi somnul nostru va fi mai scurt. Trecerea la ora de vară înseamnă mai multă lumină solară, iar specialiştii spun că organismul are nevoie de cel puţin o lună pentru a se adapta. De aceea, medicii recomandă odihnă şi plimbări în aer liber în primele două săptămâni.

Schimbarea orei poate să afecteze şi activitatea unor hormoni care ne ajută să dormim. Iar lipsa somnului ne scade vigilenţa şi ne încetineşte reflexele. Aşadar, mare atenţie la volan!

Şi tot lumina influenţează dereglările afective sezoniere, adică astenia de primăvară sau depresiile. Nu trebuie să ne îngrijorăm, totuşi. Pentru cei mai mulţi, aceste modificări vor trece neobservate. România este una din cele 70 de ţări care trec sâmbătă noapte la ora de vară.

Efectele trecerii la ora de vară

- afectează bioritmul melatoninei

- scade vigilenţa

- astenie de primăvară

- depresie

(www.antena3.ro)
Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.