ULTIMA ORĂ 14 septembrie 2011

România, mai performantă decât Anglia. Vezi la ce

de Covasna Media | 386 vizualizări

Inflaţia anuală în Marea Britanie a crescut la 4,5% în august, în timp ce în România aceasta a scăzut la 4,25%. Asta face ca pentru dată în ultimii 20 de ani preţurile să crescă mai încet în România decât în Marea Britanie.

Politica monetară laxă a Băncii Angliei, care ţine dobânda cheie aproape de 0, şi creşterea fiscalităţii au repercusiuni asupra dinamicii preţurilor în Regatul Unit. Astfel, inflaţia anuală a crescut luna trecută cu 0,1 pp faţă de iulie la 4,5%, cu mult peste ţinta de 2% a Băncii centrale.

Cele mai mari creşteri ale preţurilor s-a înregistrat la combustibili şi încălzire, îmbrăcăminte (creştere record de 3,7% de la lună la lună), produse de uz casnic.

Preţurile din retail au crescut în ultimul an cu 5,2%, şi cu 0,2 pp mai mult faţă de iulie.

Din datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică din România pentru luna august reise că inflaţia anuală a coborât în august la 4,25%, cu 0,35 pp procentuale sub nivelul înregistrat în iulie. Recolta bogată din acest an a făcut ca alimentele să se ieftinească cu 1,4%.

(www.money.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mirela, 14 septembrie 2011
stirea asta ma face sa rad..."România, mai performantă decât Anglia" chiar???Sunt de acord ca Romania e " super performanta" in coruptie, in rest no comment...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.