ULTIMA ORĂ 24 aprilie 2012

Restricţii pentru maşinile înmatriculate în Bulgaria: vor putea circula în România doar 90 de zile

de Covasna Media | 388 vizualizări

Cabinetul Ungureanu a aprobat o serie de restricții care vor limita accesul mașinilor cu număr de Bulgaria în ţara noastră.

Cei peste 19.000 de şoferi care şi-au înmatriculat autoturismele în Bulgaria vor trebui să le înmatriculeze în România sau să le folosească 90 de zile pe an, a declarat şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, în urma deciziei adoptate de Guvern, informează MEDIAFAX.

"Fiecare, ori o înmatriculează în România, ori o duce înapoi, ori circulă cu ea doar 90 de zile", a declarat Lucian Diniţă.

Autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de vânzare-cumpărare a maşinii, conform unei decizii adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului.

Proprietarii de maşini care vor depăşi acest termen vor fi sancţionaţi cu amenzi şi reţinerea plăcuţei de înmatriculare.

Decizia a fost luată pentru a evita cazurile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata în România a taxei de înmatriculare.

Potrivit conducerii IGPR, în România circulă în prezent aproximativ 19.800 de maşini înmatriculate în Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 de autovehicule înregistrate în alte state, incluzând Italia, Spania, Marea Britanie.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.