ULTIMA ORĂ 30 aprilie 2011

Remediile naturiste fără certificare dispar din magazine de la 1 mai

de Covasna Media | 599 vizualizări

De la 1 mai, remediile pe bază de plante vor fi interzise, în lipsa unei certificări. Cum avizarea unui produs costă circa 100.000 de euro, multe dintre aceste remedii vor dispărea de pe piaţă.

Banalul ceai de sunătoare, cu care românii se tratează de boli de stomac şi de ficat, sau cel de păducel, folosit în popor pentru afecţiunile cardiace, nu vor mai putea fi vândute decât dacă trec de certificare. Aceeaşi soartă o vor avea suplimente alimentare ca spirulina şi lecitina, prima folosită pentru slăbit, a doua pentru memorie, potrivit evz.ro.

Măsura este prevăzută într-o directivă europeană din 2004 şi se regăseşte şi în Codex Alimentarius. Interdicţia, spun oficialii europeni, a fost introdusă după ce mai multe studii au denunţat afectele adverse ale medicamentelor naturiste.

În noua legislaţie, medicamentele naturiste vor trebui să treacă prin faza de certificare. Cum procesul va fi similar celui prin care trec medicamentele alopate, costurile vor fi aceleaşi: între 90.000 şi 135.000 de euro. Economic vorbind, pe lângă producători, cel mai mult ar avea de suferit lanţul de magazine Plafar, care s-ar găsi fără obiect de activitate şi va fi nevoit să se reorienteze.

Pe internet, 4 milioane de europeni au semnat o petiţie prin care cer restabilirea drepturilor medicinei naturiste.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costi, 2 mai 2011
O adevarata campanie de decimare in masa, sunt niste criminali, acelasi lucru se intampla chiar si cu unele medicamente clasice indispensabile in anumite boli cronice, cum ar fi Rivotrilul, Il citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.