ULTIMA ORĂ 12 decembrie 2012

Proiectul ce prevede creșterea impozitelor și taxelor locale de la 1 ianuarie, introdus pe ordinea de zi a Guvernului

de Covasna Media | 311 vizualizări

Guvernul a introdus, pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, un proiect de hotărâre privind creșterea impozitelor și taxelor locale începând cu 1 ianuarie 2013, scrie Hotnews.

Proiectul de hotărâre prevede creșterea de la începutul anului viitor a impozitelor pe clădiri și terenuri, al amenzilor și al celorlalte taxe locale.

Executivul a încercat și în luna octombrie să introduscă acest proiect, dar nu a avut parte de susținerea necesară.

Proiectul respectiv prevedea creșterea impozitelor și taxelor locale cu 16,05%, procentul de creștere reprezentând rata inflației din perioada 2010-2012, ca efect al deciziei Guvernului de creștere a TVA de la 19% la 24%.

Indexarea prevăzută de Codul Fiscal pentru 2013 este influențată în proporție substanțială de tipul de politici de ajustare ale guvernărilor anterioare din anii 2010-2011.

„Autoritățile locale au voie să actualizeze taxele locale cu inflația, o dată la 3 ani. Dacă vreo primărie are nevoie de bani, poate majora taxele locale în funcție de inflație. Înafara de cota unică, pe care am stabilit-o cu colegii liberali și rămâne 16% - nu avem în vedere alte creșteri de taxe și impozite”, declara Victor Ponta la apariția proiectului pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.