ULTIMA ORĂ 8 aprilie 2012

Prințul Harry, în prima sa vizită în România. Stă la conacul contelui Kalnoky din Micloşoara, jud. Covasna

de Covasna Media | 276 vizualizări

Prințul Harry se află într-o vizită neoficială în România, unde a ajuns vineri cu o cursă low-cost. El este găzduit la de familia contelui Kalnoky, la conacul acestuia din satul Micloşoara, judeţul Covasna, care a fost vizitat de mai multe ori şi de prinţul Charles.

Familia Kalnoky deţine o proprietate mai mare la Micloşoara, care include şi un conac şi care a fost vizitată de mai multe ori şi de prinţul Charles.

Conacul a fost construit in secolul al XVI-lea în stil renascentist şi a fost renovat de descendenţii familiei Kalnoky.

Clădirea este înconjurată de o grădină engleză, iar faţada dinspre lac, bastionul şi balconul închis păstrează stilul Renaşterii. Conacul este deschis şi în regim de pensiune, fiind vizitat de numeroşi turişti, în special englezi.

Familia Kalnoky este una din familiile istorice ale Transilvaniei, fiind atestată documentar pentru prima oară în estul Transilvaniei, la 1252.

A venit cu o cursă low-cost

Conducerea Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş a declarat pentru Mediafax că prinţul Harry a ajuns vineri la prânz, cu o cursă de linie Wizz Air.

Prinţul Harry a venit în România să se odihnească, după un turneu prin mai multe ţări, cu ocazia jubileului Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Prinţul Charles a fost de mai multe ori în România, în ultimii ani

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. Charles mai deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.

Prinţul Charles a apărut în emisiunea "Wild Carpathia", difuzată de Travel Channel UK, care prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.