ULTIMA ORĂ 23 septembrie 2013

Premiile Emmy 2013. Breaking Bad şi Modern Family, cele mai bune seriale

de Covasna Media | 1182 vizualizări

Serialele „Breaking Bad” şi „Modern Family” sunt marile câştigătoare ale ediţiei din acest an a premiilor Emmy, considerate Oscarurile producţiilor de televiziune din Statele Unite. Jeff Daniels şi-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, iar Clare Danes a luat premiul pentru cea mai bună actriţă.

Este pentru prima oară când multipremiatul „Breaking Bad” primeşte trofeul pentru cea mai bună serie dramatică.

„Nu mă aşteptam! Credeam că va câştiga House of Cards sau Homeland”, a spus producătorul Vince Gilligan.

La categoria Cel mai bun actor, marii favoriţi, Bryan Cranston şi Kevin Spacey, au fost surclasaţi de Jeff Daniels, care a luat primul său Emmy din carieră, pentru rolul din serialul Newsroom.

„La naiba! Nu mă aşteptam. De obicei nu câştig nimic. Ultimul premiu pe care l-am câştigat a fost premiul pentru cel mai bun actor de peste 50 de ani, pentru filmul „Câinele şi Pisica”, oferit de Asociaţia Americanilor Vârstnici. Cu tot respectul pentru Asociaţie, premiul acesta e mai bun”, a afirmat Jeff Daniels pe scenă.

La categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal, trofeul a revenit uneia dintre marile favorite, Clare Danes, pentru rolul din „Homeland”.

Serialul Breaking Bad şi-a mai adjudecat un Emmy, pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, acordat Annei Gunn.

Filmul biografic Behind the Candelabra a câştigat trei premii Emmy, pentru cea mai bună miniserie de televiziune, cel mai bun regizor - Steven Soderbergh şi cel mai bun actor - Michael Douglas. Douglas, aflat la primul Emmy din carieră, intepretează magistral rolul pianistului homosexual Liberace. El a ţinut să mulţumească partenerului său din film, Matt Damon: „Am ajuns aici doar datorită ţie. Prin urmare, meriţi cu adevărat jumătate din acest trofeu. Ce vrei? Partea de jos sau partea de sus?”.

La categoria comedie, premiul a revenit, pentru a patra oară, serialului „Modern Family”, care a luat şi trofeul pentru cea mai bună regie.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.