ULTIMA ORĂ 22 mai 2011

Peste 500 de angajaţi ai Spitalului Judeţean au câştigat procesul privind reducerea salariilor cu 25%

de Mediafax | 340 vizualizări
Decizia Tribunalului Covasna nu este însă definitivă Peste 500 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Covasna, membri ai sindicatului Sanitas, au câştigat procesul intentat statului român pentru reducerea salariilor cu 25%, decizia Tribunalului Covasna nefiind însă definitivă. Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că sindicatul a câştigat în instanţă drepturile reţinute "ilegal", în perioada 30 iulie-31 decembrie 2010, pentru cei 509 membri

Decizia Tribunalului Covasna nu este însă definitivă

Peste 500 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Covasna, membri ai sindicatului Sanitas, au câştigat procesul intentat statului român pentru reducerea salariilor cu 25%, decizia Tribunalului Covasna nefiind însă definitivă.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că sindicatul a câştigat în instanţă drepturile reţinute "ilegal", în perioada 30 iulie-31 decembrie 2010, pentru cei 509 membri de sindicat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe.

"Prin această soluţie, se repară o parte din abuzurile comise de Guvernul României când a inclus şi spitalele în categoria instituţiilor bugetare, respectiv când a dispus reducerea veniturilor salariale brute cu 25 la sută", a subliniat liderul Sanitas Covasna.

Neagovici a precizat că, în situaţia în care soluţia instanţei de fond va rămâne definitivă, după judecarea unui eventual recurs, spitalul va fi obligat să plătească aceste drepturi celor 509 salariaţi, membri ai Sanitas Covasna.

Potrivit sindicaliştilor de la Sanitas Covasna, pe rolul Tribunalului Covasna se mai află dosare pentru alte unităţi sanitare publice din judeţ prin care se solicită recuperarea sumelor de bani "reţinute abuziv" de conducerea spitalelor, dar şi pentru alte drepturi de natură salarială neacordate.

Neagovici a mai spus că Sanitas Covasna are în lucru alte acţiuni legate de salarizarea membrilor de sindicat din toate spitalele judeţului, din 1 ianuarie 2011, când s-a comis o a doua mare "măgărie", respectiv nu s-a revenit la salariile avute înainte de diminuarea cu 25 la sută.

Pe de altă parte, peste 300 de angajaţi din sănătate din judeţul Covasna, membri ai sindicatului TESA, care au dat în judecată statul român pentru reducerea salariilor cu 25 la sută au câştigat procesul la Tribunalul Covasna, însă decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată de angajator.

Co-preşedintele sindicatului TESA Covasna, Sorin Văcăruş, declara, joi, că peste 300 de membri ai sindicatului au câştigat procesul pe care l-au intentat, anul trecut, faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută.

http://partysmartpillsbest.com/ boost testosterone buy steroids penisenlargementpillswork.com best HGH pills

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 4

pentru d-nu(na) "L", 6 martie 2011
bine le mai ziceti dar pacat ca cine trebuie nu face nimic pentru cei de la spitalul vilcele.
CPNM "DR.RADU HORIA"VILCELE, 6 martie 2011
DOMNULE VASILE NEAGOVICI VA RUGAM SA NE ASIGURATI CA SI SPITALUL VILCELE FACE PARTE DIN CEI 500 DE ANGAJATI . LEADARUL DE SINDICAT SZANISZLO DE LA SPITALUL VALCELE NU FACE NIMIC PENTRU MEMBRI LUI DE citeste integral
SINDICATUL FUNCTIONARILOR PUBLICI, 6 martie 2011
Am primit astazi fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii pentru anul 2010 si le-am comparat cu fisele fiscale similare din anul 2009, si am constatat ca diminuarea veniturilor in citeste integral
L, 22 februarie 2011
Felicitari si dumneavoastra domnule Neagovici.Lupta trebuie sa continuie si pentru ceilalti.Acum vin cu o intrebare ,care mie-mi pare oarecum justificata.Daca ,dau un exemplu posibil,la spitalul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.