ULTIMA ORĂ 10 decembrie 2012

Peste 1.400 de şcoli din 12 judeţe, închise din cauza ninsorilor şi a viscolului

de Covasna Media | 285 vizualizări

Ninsorile care au căzut fără oprire au blocat drumuri şi şcoli în mai multe judeţe din ţară. Activitatea a peste 1.400 de şcoli din 12 judeţe a fost suspendată din cauza căderile de zăpadă, iar peste 200.000 de elevi au fost afectaţi.

În două judeţe, Timiş şi Suceava, cursurile au fost suspendate integral în toate cele 1.425 de şcoli. Trei judeţe au raportat suspendarea activităţii şcolare în mai mult de 10 unităţi de învăţământ: Dâmboviţa - 20, Galaţi şi Prahova, ambele câte 14. În celelalte şapte judeţe, Iaşi, Buzău, Vâlcea, Arad, Caraş-Severin, Harghita şi Argeş, se înregistrează între 1 şi 5 şcoli în care nu se susţin cursuri.

La nivelul celor 12 judeţe menţionate mai sus, activitatea instructiv-educativă a fost suspendată sau afectată de căderile de zăpadă în 1.486 unităţi de învăţământ, numărul de elevi şi preşcolari afectaţi fiind de peste 200.000.

"Acolo unde apar cazuri deosebite, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ. Potrivit reglementărilor din domeniul învăţământului, cursurile neefectuate vor fi recuperate după un grafic aprobat de inspectoratele şcolare judeţene", potrivit Ministerului Educaţiei.

Marţi şcolile din cinci localităţi din judeţul Suceava vor rămâne închise, deoarece drumurile sunt încă blocate din cauza zăpezii. Este vorba despre şcolile din localităţile Brodina, Ulma, Băneşti, Fântânele şi Gura Solcii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare COD GALBEN de ninsori şi viscol, începând cu marţi ora 12.00 şi până miercuri ora 12.00, cantităţi mari de zăpadă fiind aşteptate până miercuri la ora 20.00.

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.