ULTIMA ORĂ 16 mai 2011

Oţelul a câştigat campionatul! Doar TAS mai poate să i-l ia

de Covasna Media | 387 vizualizări

Gălăţenii au câştigat cu 2-1 "finala campionatului", cu FC Timişoara. Au patru puncte avans cu o etapă înainte de sfârşitul sezonului şi doar decizia de rejucare a meciului cu Pandurii ar readuce suspansul în Liga I.

Finala campionatului s-a decis în favoarea Oţelului, care mai are nevoie de acordul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a intra oficial în posesia primului său titlu. După Cluj şi Urziceni şi Galaţiul e gata să-şi trimită echipa în grupele Champions League.

Şi-a câştigat acest drept după ce a învins în meci decisiv pe FC Timişoara. Atât de mare a fost încrâncenarea din teren, încât doi jucători ai oaspeţilor, Taborda şi Sepsi, s-au dat cap în cap încă din minutul 5. Accidentat la această fază, portarul Timişoarei chiar a fost schimbat după un sfert de oră, însă nu înainte de a primi un gol pentru care este în mare parte răspunzător. Liviu Antal a profitat de ieşirea portarul lusitan şi a deschis scorul, în minutul 15.

Toată repriza Timişoara n-a avut decât o ocazie, când Ricketts a trimis peste bară din şase metri. Bănăţenii au început mai bine repriza a doua şi au egalat prin Zicu, în minutul 52, dar speranţele le-au fost spulberate în 20 de minute. Pena a marcat golul de 2-1 la capătul unui superb contraatac şi a adus delirul în teren şi în tribune. Moldova dă în premieră o campioană fotbalului românesc.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.