ULTIMA ORĂ 2 mai 2011

Osama Bin Laden a fost ucis

de Covasna Media | 726 vizualizări

Osama bin Laden a fost ucis de forţele SUA, împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi, a anunţat preşedintele american. Liderul taliban a murit în Pakistan, în urma unui atac al trupelor americane. Trupul său neînsufleţit se află în posesia administraţiei Statelor Unite. "Aceasta este o zi istorică pentru poporul american", a spus Barack Obama.

Liderul Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis de forţele speciale SUA. Anunţul a fost făcut de preşedintele Barack Obama. Conform administraţiei americane, liderul reţelei teroriste a murit într-un schimb de focuri cu trupele americane în oraşul Abbottabad, la 150 kilometri de capitala Pakistanului, Islamabad. Trupul său neînsufleţit se află în posesia administraţiei Statelor Unite.

Operaţiunea a fost organizată de către experţi în contra-terorism din Statele Unite şi Pakistan care au lucrat împreună în ultimii ani.

"Aceasta este o zi istorică pentru poporul american. Osama bin Laden este mort. Le mulţumim celor care au muncit pentru a obţine acest rezultat. Vom fi nemiloşi în apărarea cetăţenilor noştri. Săptămâna trecută, am decis că avem suficiente resurse pentru a acţiona, şi am autorizat o operaţiune pentru a-l captura şi aduce în faţa justiţiei pe Osama bin Laden. De mai bine de două decenii, bin Laden a fost liderul şi simbolul reţelei teroriste Al-Qaeda, şi a organizat atacuri atât împotriva noastră, cât şi împotriva prietenilor şi aliaţilor noştri. Moartea lui bin Laden reprezintă cel mai mare succes al naţiunii noastre în demersul de a învinge Al-Qaeda", a spus Barack Obama.

Totodată, preşedintele american a anunţat că niciun soldat american nu a fost rănit în operaţiune.

Operaţiunea din Pakistan a fost desfăşurată de un comando al forţelor speciale americane şi a durat circa 40 de minute, relatează CNN.

Surse pakistaneze au afirmat că la faţa locului, în localitatea Abbotabad, au fost prezenţi, în timpul atacului, şi membri ai serviciilor de informaţii pakistaneze.

Reamintim că Osama bin Laden a organizat atacul terorist de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001, iar Statele Unite l-au vânat în Afganistan şi Pakistan timp de zece ani.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Marian, 3 mai 2011
Mai nou se baga si oltenii.
Primar_la_Hetea, 3 mai 2011
Foarte cunoscut :-) Sa vad cu cine se mai razboiesc desteptii astia de americani .Probabil cu Gadaffi.
Eu, 3 mai 2011
Interesant cica lau omorat si dupa aceea lau aruncat in mare :D))
Gobi, 3 mai 2011
A fost ucis de Superman in colaborare cu Batman si Aquaman, va zic eu sigur!
Cristi VADUVA, 3 mai 2011
"Reamintim că Osama bin Laden a organizat atacul terorist de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001..." ... asa se spune, deocamdata nu s-a dovedit, si adevarul nu se va sti niciodata. citeste integral
secuiul, 2 mai 2011
Un om necunoscut, omorat intr-un loc necunoscut, imormantat intr-un loc necunoscut... Povestea, Vi se pare cunoscut???
LESUCA DIN HETEA, 2 mai 2011
CAM TARZIU.NU PUTEAU SA-L IA PRIZONIER?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.