ULTIMA ORĂ 12 iulie 2013

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

de Covasna Media | 610 vizualizări

Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul. Fratele ministrului Transporturilor a primit de asemenea o condamnare de cinci ani de închisoare. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut pedeapsa maximă, care este de 15 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al instanţei supreme.

Joi, cu o zi înainte de anunţarea verdictului, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a remis presei un comunicat cu "informaţii relevante privind dosarul penal", în care susţine că "prin analizarea probelor aflate la dosarul cauzei rezultă, dincolo de orice dubiu, contrariul celor reţinute în rechizitoriu".

Relu Fenechiu este acuzat că, în perioada 2002 - 2005, a cumpărat prin firmele lui transformatoare vechi pe care le-a vândut apoi statului drept noi şi ar fi câştigat astfel două milioane şi jumătate de euro.

Ministrul Relu Fenechiu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu pentru fiecare contract pe care l-a semnat: 46 de contracte - 46 de infracţiuni, iar procurorii cer o sentinţă care se apropie de maximul pedepsei - 15 ani de închisoare. Condamnarea lui Fenechiu este o premieră pentru justiţia românească - este pentru prima dată când un ministru în funcţie este condamnat.

Oficialul poate ataca decizia cu recurs, însă verdictul îl poate costa portofoliul deţinut în Guvernul Ponta. „În primul minut după ce un judecător se pronunţă asupra domnului Fenechiu sau altcuiva, pleacă din Guvern sau din fruntea autorităţii”, declara premierul Victor Ponta în data de 26 martie.

Premierul Ponta preia interimatul la Ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că a semnat demisia ministrului Transportului, Relu Fenechiu, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul ''Transformatorul'', la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Şeful Executivului a precizat că preia interimatul până când PNL va face o nouă propunere pentru portofoliul Transporturilor.

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.