ULTIMA ORĂ 17 ianuarie 2018

Klaus Iohannis acceptă propunerea PSD. Viorica Dăncilă, desemnată premier

de Observatorul de Covasna | 1224 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că o desemnează pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier.

„Am ascultat foarte multe opinii legate de viitorul prim-ministru. Astăzi am asculat opiniile politicienilor. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente, multe  legate de politica partidelor, de politica internă a României, de politica externă și de securitate.

Am ascultat și am citit toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit pentru că acum trebuie să decid. 

Această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic este artimetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi este foarte clar: PSD dispune de majoritate. Atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă, am decis să dau PSD însă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD.

Acum PSD trebuie să performeze”.

Declarațiile președintelui vin în urma consultărilor avute astăzi cu partidele parlamentare pentru nominalizarea unui nou premier.

Șeful statului a spus că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.

Coaliţia PSD-ALDE a venit la consultări cu propunerea de desemnare a europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, în timp ce PNL şi USR au anunţat că îi cer şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opiziţie sau declanşarea alegerilor anticipate.

PMP a venit cu două propuneri – Siegfried Mureșan și Eugen Tomac.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.