ULTIMA ORĂ 13 martie 2014

Jumătate din români nu au planuri de vacanţă pentru acest an

de Covasna Media | 548 vizualizări

Aproape un sfert (22%) dintre românii cu vârsta de peste 18 ani nu au fost în vacanţă în 2013, iar estimările pentru acest an sunt de creştere a acestui fenomen, relevă un studiu dat publicităţii, joi, de către compania de cercetare Mercury Research.

Astfel, 22 % dintre români nu şi-au programat vacanţa în 2013, în timp ce pentru acest an doar jumătate dintre cei chestionaţi au declarat că intenţionează să meargă în concediu într-o destinaţie turistică, iar o treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015.

Potrivit cercetării, în cazul celor care au mers în vacanţă, cea mai populară destinaţie turistică a fost România pentru 50% dintre chestionaţi.

La distanţă mare, în topul ţărilor vizitate, s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) şi Bulgaria (12%). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele, anul trecut, au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania.

Varianta de transport cea mai utilizată pentru deplasările internaţionale a fost maşina personală/privată (52%), fiind urmată de călătoria cu avionul (47%). Pentru vacanţele în ţară, doar 8% dintre români au ales avionul, în timp ce 85% maşina personală.

Ca tendinţe, în 2014, România rămâne atracţia turistică cea mai importantă, fiind cea mai probabilă destinaţie pentru unul din patru români care intenţionează să meargă în vacanţă. Pe listă se mai regăsesc Grecia (14%) şi Italia (6%).

"Românii sunt influenţaţi într-o mare măsură de experienţele anterioare sau de recomandările prietenilor în alegerea destinaţiilor de vacanţă. Peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanţă anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare, şi doar 7% şi-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul şi cazarea", se menţionează în cercetare.

Studiul a fost realizat în luna februarie 2014, prin interviuri online în panelul Mercury Research, pe un eşantion de 1.078 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea maximă de eşantionare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Mercury Research, companie independentă de cercetare de piaţă, este prezentă pe piaţa din România din anul 1994, oferă soluţii de cercetare adaptate domeniilor, precum: bunuri de larg consum, retail, financiar-bancar, IT& C, media, sănătate, industria auto sau social.

(Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.