ULTIMA ORĂ 17 decembrie 2011

Irlanda şi Belgia au decis prelungirea restricţiilor pentru români şi bulgari pe pieţele de muncă

de Covasna Media | 534 vizualizări

Guvernele irlandez şi belgian au decis, vineri, să prelungească aplicarea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Irlanda şi, respectiv, Belgia, relatează presa internaţională.

Guvernul irlandez a anunţat că românii şi bulgarii vor continua să aibă restricţii privind accesul pe piaţa muncii din Irlanda pentru cel puţin încă un an, conform Irish Independent.

Aceste restricţii se aplică cetăţenilor României şi Bulgariei încă de la aderarea lor la UE în 2007. Perioada de restricţie se va încheia în decembrie 2013.

Fiecare stat membru era obligat să acorde acces liber pe piaţa muncii, până la 1 ianuarie 2012, dacă nu se confruntă cu „tulburări serioase”. Departamentul Justiţiei a invocat exact acest argument în cazul Irlandei, unde rata de şomaj este de circa 14,44%.

De asemenea, guvernul belgian a decis să prelungească „pentru ultima dată” perioada în care accesul pe piaţa muncii din Belgia pentru cetăţenii români şi bulgari este restricţionat.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 17 decembrie 2011
Din nou ma simt umilit !!! Noi romanii avem ceva de genul incurabil sau suntem contagiosii Europei ? Trebuie sa dovedim cuiva ca suntem un popor destoinic si ca tiganii nu reprezinta tara noastra citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.