ULTIMA ORĂ 12 septembrie 2013

Inundaţii în judeţul Galaţi. Şapte persoane au murit şi peste 700 de case inundate

de Covasna Media | 928 vizualizări

Şapte oameni şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi, iar o persoană este dată dispărută. Mai mult, peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuaţi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

O ploaie torenţială a făcut prăpăd aseară, în nord-vestul judeţului Galaţi. 17 localităţi au fost inundate de viiturile venite de pe versanţi şi au rămas fără curent electric. Sute de oameni s-au refugiat în poduri şi pe acoperişurile caselor de teama apelor. Patru persoane au murit și peste 700 de case au fost inundate.

Ploaia torenţială a durat câteva ore, cantităţile de apă căzute ajungând chiar la 100 l/mp, depăşind valorile prognozate de meteorologi. Apa a inundat drumurile şi a intrat în gospodăriile oamenilor.

Speriaţi, oamenii au fugit din calea apelor care depăşeau în multe zone un metru. Au încercat să salveze ce s-a mai putut, în special animalele.

Nivelul ridicat al apei a făcut ca intervenţia salvatorilor să fie mult îngreunată.

„Sunt 17 localităţi afectate. Se lucrează pentru evacuarea oamenilor, este prima măsură pe care putem să o luăm, urmând ca în funcţie de evoluţia situaţiei să trecem la evacuarea lucrurilor din case şi la restabilirea situaţiei”, a declarat colonelul Vasile Balaban, inspector şef la ISU Galaţi.

Mai multe comisii ale Prefecturii Judeţului Galaţi urmează să stabilească acum pagubele provocate de ploaie.

În judeţul Galaţi a început să plouă ieri, în jurul orei 17.30. Au fost emise patru avertizari cod galben, fiecare cu cel puţin 25 l/mp, iar la ora 22.00 a fost emis cod portocaliu, pentru alţi 40 l/mp. Codul portocaliu a fost prelungit ulterior până la ora 00.30.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.