ULTIMA ORĂ 10 ianuarie 2013

Instanţa nu vrea să-l elibereze mai repede pe Adrian Năstase

de Covasna Media | 349 vizualizări

Judecătoria sectorului 4 a respins cererea avocaţilor de devansare a termenului de 12 februarie, la care instanţa trebuie să se pronunţe asupra eliberării condiţionate din închisoare a fostului prim-ministru.

Astfel, Năstase va rămâne în închisoare dincolo de sfârşitul lunii ianuarie, când avocatul Ion Cazacu spera ca eliberarea să aibă loc. "Este o măsură luată de judecător ce are toată forţa dată de lege să admită sau să respingă cererea noastră şi nu pot comenta prea mult în absenţa motivării. Totuşi mi se pare că nu este în spiritul legii deoarece până pe 12 februarie două treimi din timpul câştigat de Adrian Năstase sunt consumate de proceduri", a declarat Ioan Cazacu la România TV, referindu-se la faptul că fostul premier ar fi fost îndreptăţit la o scurtare cu 45 de zile a pedepsei ca urmare a activităţilor prestate în penitenciar.

Avocatul lui Năstase crede că decizia poate fi mai puţin imputată judecătorului care s-a pronunţat asupra devansării termenului, cât sistemului judiciar aşa cum a fost el schimbat ca urmare a Legii "micii reforme" în justiţie. "Codul de Procedură Penală prevedea nişte termene foarte scurte pentru asemenea cazuri întrucât era vorba de eliberarea unui om. Acum Legea 'micii reforme' acelerează procedurile în anumite cazuri, iar în unele le încetineşte. Ne supunem legii, asta-i situaţia", a declarat Cazacu precizând că nu există cale de atac la decizia de joi a instanţei.

"La data de 4 ianuarie, Adrian Năstase ispăşise 244 de zile din pedeapsă, la care se adaugă cele până pe 12 februarie, plus procedurile de recurs. Una peste alta, la 12 februarie domnul Năstase ispăşeşte treimea la care legea îi dă dreptul să solicite eliberarea condiţionată", a adăugat Ion Cazacu.

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.