ULTIMA ORĂ 28 decembrie 2011

Guvernul suspendă toate ajutoarele sociale pentru cei care nu-şi plătesc taxele

de Covasna Media | 298 vizualizări

Guvernul a decis, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, ca tuturor românilor care nu îşi achită taxele către stat să le fie suspendate toate ajutoarele sociale, pe o perioadă de cinci luni.

"Actul normativ prevede unele modalități de penalizare pentru persoanele care primesc beneficii sociale și nu plătesc taxele și impozitele locale, astfel încât să fie implementate prevederile Legii asistenței sociale. Astfel, se suspendă pe o perioadă de 5 luni beneficiul de asistență socială acelor persoane care nu își vor achita taxele și impozitele locale", este soluţia Guvernului.

De asemenea, Guvernul a decis să introducă şi sancțiunea de suspendare a alocaţiei pentru susţinerea familiei în situația în care titularul nu depune în termen declarația pe propria răspundere în vederea menținerii acordării acestui drept.

Alocaţia de stat pentru copii, indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei vor fi raportate la indicatorul social de referinţă, care are valoarea de 500 lei, mai arată textul ordonanţei.

Mai mult decât atât, toate beneficiile sociale vor fi raportate la indicatorul social de referinţă, care are valoarea de 500 lei, Guvernul susţinând că nu vor fi modificate cuantumurile beneficiilor şi indemnizaţiilor sociale şi că acestea rămân la același nivel exprimat în lei și reglementat în prezent.

Noul Cod Fiscal: Orice venit va fi impozitat de la 1 ianuarie

Noul Cod Fiscal va menţine obligaţia de plată a impozitului pe veniturile obţinute din orice sursă de către o persoană fizică rezidentă română, cu domiciliul în România, pentru încă trei ani următori celui în care are loc schimbarea rezidenţei acesteia într-un stat cu care România nu are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri.

Scandal la Ministerul de Finanţe, după ce primăriile au cerut majorarea taxelor locale

„Pentru anul 2012 nu modificăm impozitele şi taxele. Le menţinem la nivelul anului 2011, cu excepţia accizelor, care trebuiau să fie modificate ca să respectăm calendarul convenit cu UE în 2004”, a explicat ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Ialomiţianu a precizat că Guvernul a respins solicitarea autorităţilor locale, de majorare a taxelor locale.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.