ULTIMA ORĂ 3 aprilie 2012

Greii din fotbal, achitaţi unul după altul în Dosarul Transferurilor

de Covasna Media | 306 vizualizări

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dat marţi sentinţa în Dosarul Transferurilor în care sunt implicaţi greii fotbalului românesc. Astfel, toţi cei opt inculpaţi, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Giovanni Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu, au fost achitaţi, informează România TV. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Sentinţa în Dosarul Transferurilor a fost amânată de două ori în ultimele şase săptămâni. Opt personaje de prim rang ale fotbalului nostru sunt implicate în acest dosar, procurorii cerând pentru toţi condamnarea cu executare în regim de detenţie.

Cei opt sunt acuzaţi de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Sentinţa dată marţi de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Iată pedepsele cerute de procuror pentru fiecare dintre de opt inculpaţi:

Cristi Borcea - procurorii au cerut pentru el spre 15 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani.

George Copos - procurorii au cerut pentru el spre 15 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani.

Ioan şi Victor Becali - procurorii au cerut pentru ei spre 20 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală. Sunt consideraţi iniţiatorii întregii proceduri ce a determinat prejudiciul şi riscă pedepsele cele mai mari.

Gică Popescu - procurorii au cerut pentru el cel puţin 10 ani de închisoare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală. A fost singurul care a returnat TVA-ul pe care a fost acuzat că şi l-a însuşit ilegal şi tot el pare să aibă cele mai mari emoţii în aşteptarea sentinţei.

Mihai Stoica - procurorii au cerut pentru el cel puţin 10 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani.

Gigi Neţoiu - procurorii au cerut pentru el cel puţin 10 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani.

Jean Pădureanu - procurorii au cerut pentru el 10 ani de detenţie, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală. Are 76 de ani şi este decanul de vârstă între cei opt inculpaţi. Este probabil cel mai vechi preşedinte de club din România. Anchetatorii spun ca ar fi efectuat ilegal transferurile fotbaliştilor Ionel Ganea şi Lucian Sânmartean, creând un prejudiciu statului, şi unor cluburi de fotbal, în valoare de 1,7 milioane dolari.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.