ULTIMA ORĂ 15 ianuarie 2013

Facebook a lansat Graph Search, motorul de căutare intern al rețelei de socializare

de Covasna Media | 366 vizualizări

Facebook a lansat marți Graph Search, un motor de căutare de conţinut în cadrul propriei reţele de socializare, a anunțat  preşedintele Consiliului de administraţie al companiei, Mark Zuckerberg.

Cu ajutorul noului motor de căutare utilizatorii vor putea căuta mai uşor persoane, fotografii, interese şi oameni cu aceleaşi pasiuni cu ei.

"Noul serviciu le va permite utilizatorilor Facebook să efectueze căutări naturale de conţinut în cadrul reţelei de socializare", a spus Zuckerberg, potrivit BBC.

Zuckerberg a explicat că serviciul va ţine cont de criteriul respectării dreptului la viaţă privată, afişând doar rezultate de conţinut de pe Facebook care sunt distribuite şi sunt accesibile utilizatorului ce efectuează căutarea.

Fondatorul şi preşedintele Facebook a insistat că noul serviciu nu este unul de căutare în sens larg pe Internet, ci doar pe Facebook, astfel că nu este un concurent direct al Google.

"Nu este vorba de căutări în reţeaua world wide web. Este vorba de căutări pe Facebook, conţinutul este foarte mare şi este într-o dinamică permanentă", a explicat Zuckerberg la sediul Facebook din California.

Mark Zuckerberg a anunțat alianţa cu Bing, pentru a aduce rezultate clasice de pe internet în motorul de căutare Graph Search din Facebook.

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.