ULTIMA ORĂ 10 septembrie 2013

Deputaţii din Comisia juridică au aprobat eutanasierea maidanezilor

de Covasna Media | 569 vizualizări

Deputaţii din Comisia juridică şi cea pentru administraţie au aprobat eutanasierea câinilor maidanezi cu câteva condiţii. Animalele trebuie ţinute în adăpost 14 zile. Apoi, dacă nu sunt revendicate, pot fi eutanasiate. Stabilirea termenului în care se face eutanasierea câinilor nerevendicaţi se va face având în vedere capacitatea de cazare în padocuri şi bugetul alocat.

Deputaţii jurişti spun că au stabilit exact paşii de parcurs între momentul capturării unui câine şi momentul eutanasierii lui, care trebuie să fie ultima soluţie.

Avem 14 zile de la data capturării, apoi fiecare caz se analizează şi se emite o decizie în care se va stabili un termen la care se va proceda la eutanasiere în condiţiile legii şi ale Uniunii Europene. În funcţie de resursele necesare şi de locurile prevăzute în padoc, se va decide o anumită dată cu privire la eutanasiere. Legea aceasta, dacă va fi votată şi promulgată, va da posibilitatea unui primar, dacă are condiţii şi bani, să ţină câinii în padoc până când va cons uma resursele, sau să-l eutanasieze”, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Acesta a precizat că atât adopţia cât şi revendicarea câinilor din padoc vor fi gratuite. În plus, explică deputaţii jurişti, reîntoarcerea câinilor maidanezi în teritoriu este exclusă. Raportul celor două comisii reunite va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, care este şi cameră decizională.

Discuţiile din comisiile reunite au durat şase ore. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a venit cu mai multe amendamente la Legea câinilor fără stăpân.

Dacă după şapte zile câinele nu este nici revendicat nici adoptat, atunci se eutanasiază. Dacă această lege nu iese şi încep nişte discuţii din acelea pe care le cunoaştem cu toţii, mergem către partea de referendum”, a declarat Sorin Oprescu.

Primarul general doreşte scoaterea din lege a prevederii care le dă voie câinilor să revină pe stradă. El cere reguli stricte pentru cei care vor să adopte animale şi sancţiuni pentru cei care îi abandonează. Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a reclamat practica mutării câinilor.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 10 septembrie 2013
14 zile pe bani grei, in timp ce Europa si lumea civilizata ii eutanasiaza dupa 7 zile, daca nu-i adopta nimeni! Asta in timp ce mai zilele trecute parlamentarii au respins o propunere de crestere a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.