ULTIMA ORĂ 22 septembrie 2014

Datele care nu se leagă în „dezvăluirea” lui Robert Turcescu

de Covasna Media | 907 vizualizări

Autodenunțul lui Robert Turcescu a provocat, fără îndoială, uimire în media și, după uimire, neîncredere. Sunt câteva chestiuni de detaliu care nu se leagă, începând cu datele personale din acest presupus livret al său.

Livretul militar publicat de jurnalistul Robert Turcescu a dat naştere multor speculaţii. Prima ar fi aceea că pe carnet este înscris alt cod numeric personal, al unei persoane născute în Bucureşti. Ori, Robert Turcescu este născut în Piteşti.

Mai mult, în bazele de date ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu figurează nicio persoană cu CNP-ul respectiv, deşi din statele de plată prezentate de jurnalist rezultă că au fost viraţi bani către Casa de Asigurări.

Livretul militar publicat de jurnalistul Robert Turcescu a dat naştere multor speculaţii.

 

De altfel, un fost ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, susţine că este cel puţin ciudat ca un ofiţer acoperit să aibă documente de identificare sau fluturaşi de salariu.

„Ofițerii în rezervă primesc salariu doar în situații în care sunt concentraţi pentru activităţi de pregătire. Eu nu îmi aduc aminte, în calitate de ministru, să fi semnat un ordin de concentrare pentru domnul Turcescu. Ce ofițer acoperit spune, domnule, îi atestă gradul sau funcția. Aceasta este o mascaradă a domnului Turcescu”, a spus Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării.

Un alt semn de întrebare este legat de fotografia de pe livretul militar. Aceasta nu este făcută de Ministerul Apărării Naţionale, ci este realizată în redacţia unei televiziuni de ştiri la care a lucrat Robert Turcescu: B1. Mai mult, jurnalistul este îmbrăcat civil.

Scandalul "Robert Turcescu ofiţer" a izbucnit cu mai bine de doi ani în urmă, când ministerul Apărării a confirmat că jurnalistul, chiar dacă nu a făcut stagiul militar, a fost avansat în grad. Robert Turcescu a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Apărării de atunci, să i se retragă gradul de locotenent colonel.

„Domnule Ministru,

Întrucât nu am satisfăcut stagiul militar şi nu am solicitat niciodată să fiu încorporat, consider că ne aflăm în faţa unei regretabile erori, pe care o consider, încă, făcută accidental şi solicit de urgentă îndreptarea acestei situaţii prin revenirea la starea de fapt: cetăţean român care nu şi-a satisfăcut stagiul militar şi, prin urmare, nu poate aparţine corpului ofiţeresc al Armatei Române”, se menționează în scrisoarea lui Robert Turcescu din 22.06.2012.

Acum, după ce jurnalistul a declarat că a fost ofiţer sub acoperire, Ministerul Apărării nu doreşte să comenteze.

„Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit duminică seară că a fost ofiţer acoperit. Iniţial, a făcut publică informaţia pe blogul său. Într-un interviu televizat, el a spus că se simte eliberat de o povară, acum, că a mărturisit. Conform Codului Penal, dezvăluirea de informaţii din categoria secretului de stat se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 22 septembrie 2014
..." acoperit" e una, " sub acoperire" e alta...:)) Vin alegerile, incepe furtuna in paharul cu apa:))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.