ULTIMA ORĂ 22 septembrie 2013

Cum îți poți reduce rata la credit cu 10%

de Covasna Media | 732 vizualizări

Achitarea ratei lunare la credit este o povară semnificativă în bugetul unei familii. Acum există unele metode prin care nivelul ratei poate fi mai mic chiar și cu 10%.

Potrivit lui Marius Istrati, șeful Departamentului Dezvoltare Produse Persoane Fizice în cadrul unei bănci din România, un client care își refinanțează în acest moment un credit de consum în lei poate să-și reducă nivelul ratei lunare cu 10%, scrie capital.ro.

'Noi credem că refinanțările pentru creditele de consum în lei vor avea o pondere foarte mare pentru tot ce înseamnă creditare a populației. Pe segmentul împrumuturilor de consum, creditul de refinanțare reprezintă peste 60% din vânzările de noi credite', a precizat Istrati în cadrul unui colocviu organizat de Piața Financiară la Sinaia.

Conform acestuia, dobânda medie în lei la credite de consum în stoc este, conform datelor BNR, de 13,68%, iar dobânda medie în lei la credite noi de consum acordate de bănci este 11,36%.

Istrati a mai arătat că soldul creditului de consum a scăzut cu 25% pe fondul scăderii apetitului populației și al înăspririi condițiilor de creditare. Însă soldul creditului pentru locuințe a crescut cu 86%, fiind impulsionat de programul Prima Casă. Ponderea creditului imobiliar se apropie de 40%, față de 20% în 2008.

La nivelul pieței, peste 60% din creditele noi de consum sunt destinate refinanțărilor, iar la creditele pentru locuințe, peste 90% din noile cereri de credite acordate sunt finanțări noi.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.