ULTIMA ORĂ 30 octombrie 2014

CL Sfântu Gheorghe a aprobat mărirea numărului de taxiuri

de Agerpres | 842 vizualizări

Taximetriştii sunt nemulţumiţi

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat, joi, mărirea numărului de taxiuri pentru transportul persoanelor, în ciuda opoziţiei membrilor Asociaţiei taximetriştilor, care susţin că numărul actual de maşini este suficient pentru a acoperi cererea pieţei.

Consilierii locali au aprobat creşterea numărului de taxiuri de la 164 câte sunt în prezent la 200, pentru următorii cinci ani, precum şi demararea procedurii de atribuire a unui număr de 36 de autorizaţii pentru şoferii care vor să intre în branşă. Potrivit legii, pot fi autorizate patru taxiuri la 1.000 de locuitori, prin urmare în municipiul Sfântu Gheorghe, unde trăiesc circa 60.500 de oameni, ar putea fi eliberate un număr total de 242 de autorizaţii, dar, avându-se în vedere opoziţia Asociaţiei taximetriştilor, numărul a fost stabilit la 200.

Taximetriştii spun că şi aşa au clienţi puţini pentru că majoritatea oamenilor din oraş sunt săraci şi trăiesc din salariul minim, prin urmare concurenţa nu e deloc binevenită. Ei s-au mai plâns şi de faptul că trebuie să plătească taxe mari pentru a putea practica această meserie, că trebuie să lucreze câte 14-16 ore pe zi pentru a fi rentabil, că locurile de parcare pentru taximetrişti sunt puţine, iar adeseori sunt ocupate de maşini particulare. Taximetriştii au menţionat şi că benzina şi motorina s-au scumpit şi vor să majoreze tarifele.

„Asta e oglinda, asta e realitatea. În urmă cu cinci ani un litru de benzină era 3,60 lei, acum e peste 6 lei. Ca să fie rentabil ar trebui să ridicăm tariful de la 2,10 lei măcar până la 2,30 ziua şi de la 2,20 lei la 2,50 noaptea. Am aflat şi eu că s-a aprobat majorarea numărului de taxiuri, dar eu vă spun că 200 sunt prea multe pentru Sfântu Gheorghe, piaţa s-a autoreglat la 164 de taxiuri, câte sunt acum. Consiliul Local spune că e mai bine pentru cetăţeni dacă sunt taxiuri mai multe, dar noi spunem că oferim servicii foarte bune, deci suntem foarte nemulţumiţi de această măsură”, a declarat preşedintele Asociaţiei taximetriştilor, Gyor Árpád.

Aleşii locali au stabilit şi o serie de condiţii şi criterii de departajare pentru şoferii care vor să obţină autorizaţii de practică, în funcţie de vechimea şi dotările maşinilor. Sunt punctate în plus vehiculele noi, nepoluante, cu portbagaj mare, experienţa şoferilor, monitorizarea prin GPS şi existenţa unui perete despărţitor între conducătorul auto şi client. Numărul taxiurilor pentru transportul mărfurilor şi bunurilor în municipiul Sfântu Gheorghe rămâne nelimitat.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.