ULTIMA ORĂ 15 mai 2013

CFR Călători a anulat peste 20 de trenuri. Rutele de navetiști sunt vizate

de Covasna Media | 932 vizualizări

CFR face viaţa grea călătorilor. Începând din această săptămână, compania a anulat, parţial sau total, peste 20 de trenuri din toată ţara, pe motiv că nu mai sunt rentabile. Afectaţi sunt atât navetiştii cât şi locuitorii din provincie care au drum spre Bucureşti. La Oradea, de exemplu, a fost anulat singurul tren de zi care mergea spre Capitală.

Trenul InterRegio care circula ziua între Oradea și București va fi anulat între Oradea și Cluj Napoca, lăsând astfel navetiștii și elevii care foloseau acest tren fără multe șanse de a se deplasa.

Ca să ajungă la București, orădenii vor fi nevoiți să călătorească până la Cluj cu trenul personal. Odată ajunși în gara din Cluj, vor mai avea de așteptat mai bine de o oră până când Intercity-ul Cluj-București va porni din gară.

În unele zone din România măsura vine după ce s-au investit sume importante în refacerea și repararea mai multor tronsoane de cale ferată.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, împreună cu managerii privaţi ai celor trei companii CFR au stabilit ca, începând cu 1 iunie, să fie disponibilizaţi peste 10.000 de angajaţi de la cele trei companii CFR.

Ca să „grăbească" disponibilizările, conducerea companiei a dispus anularea, începând de astazi, a peste 20 de terenuri pe rutele care deserversc zonele Baia Mare, Bistriţa, Cluj, Feteşti, Oradea, Ploieşti şi Târgovişte.

De asemenea, vor fi anulate pe durata weekend-ului mai multe garnituri pe rutele către Craiova, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Suceava.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dcnews, 15 mai 2013
O pregatesc si pe asta de vanzare?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.