ULTIMA ORĂ 16 septembrie 2011

Carburanţii se scumpesc masiv. Din nou

de Covasna Media | 409 vizualizări

Acum două săptămîni, Petrom scumpea benzina CU 7 bani şi motorina cu 3 bani. Acum, a mai pus 6 bani la litrul de benzină şi 12 bani la cel de motorină.

Petrom, cea mai mare companie de pe piața locală, a majorat prețurile la carburanți, începând cu 15 septembrie. Astfel, de ieri dimineață, un litru de benzină este mai scump cu 6 bani, iar unul de motorină cu 12 bani. Ultima majorare efectutată de Petrom a avut loc la sfârșitul lunii trecute, Compania a scumpit atunci mai mult benzina și mai puțin mototorina, cu 7, respectiv 3 bani pe litru.

Petrom nu mai anunță de câteva luni majorările prețurilor de referință la carburanți, șoferii putând afla prețurile de la fiecare stație de distribuție. Spre exemplu, la stația de pe strada Sibiu din București (zona Drumul Taberei), prețul la benzina de 95 a crescut de la 5,35, la 30 august, la 5,41, ieri. Deci, o majorare de 1,1%, care vine însă după o altă scumpire semnificativă, de 1,3%. În cazul motorinei Euro Diesel, un litru costă acum, la aceeaşi staţie, 5,34 lei, faţă de doar 5,22 lei, acm două săptămâni. Scumpirea este aşadar de 2,3%

Petrom modifică preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile ţiţeiului, ale produselor petroliere, de cursul valutar şi de condiţiile de piaţă.

Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, este cel mai mare vânzător de carburanţi din România, cu o reţea de peste 500 de staţii de alimentare. Cei mai importanţi concurenţi sunt Rompetrol şi Lukoil.

(money.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Lazi, 16 septembrie 2011
Nenorociti !!! Iar cand carburantii scad cu 40% pe plan mondial ei scad preturile cu 2 bani, sa fie de capul lor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.