ULTIMA ORĂ 12 septembrie 2011

Astăzi începe anul şcolar. Vezi ce schimbări li s-au pregătit elevilor şi profesorilor

de Covasna Media | 397 vizualizări

Azi începe noul an şcolar, unul plin de schimbări, după dezastrul din anul precedent, relevat de rezultatele avute de copii la finalul ciclurilor de învăţământ. Ministerul Educaţiei vrea să remedieze dezastrul din sistemul de învăţământ cu mai multe teste pentru elevi şi cartele magnetice, care să combată chiulul în şcoli.

Anul şcolar 2011-2012 vine cu schimbări importante atât pentru elevi cât şi pentru profesori. În teorie planul sună bine, practic însă tot greul va cădea pe umerii elevilor şi ai profesorilor.

Ca la fiecare început de an şcolar, schimbarea rămâne cuvântul de ordine. O anunţă chiar ministrul Daniel Funeriu: "Sistemul şcolar îmbracă o haină nouă, care este haina seriozităţii. Rigoarea, seriozitatea sunt elemente de care sistemul de învăţământ a dat dovadă la sfârşitul anului. Dorim ca acest lucru să reprezinte premisele pentru un sistem de învăţământ în care seriozitatea, disciplina şi o pregătire mult mai bună să fie coordonatele principale".

Elevii se vor confrunta cu noi proceduri menite să le crească performanţele. Cei din clasele primare vor avea ore speciale de lectură, elevii care vor intra în clasa a V-a vor face cinci ani de gimnaziu şi nu patru, aşa cum se întâmpla până acum, la evaluarea naţională vor fi cinci probe în timp ce la începutul fiecărui ciclu de învăţământ elevii vor fi testaţi la absolut toate disciplinele.

Profesorii nu vor scăpa nici ei de evaluări. Chiar dacă salariile nu le vor creşte, pretenţiile sunt mult mai mari, iar dascălii vor primi calificative în funcţie de performanţele înregistrate la clasă. Din acest an dispare şi examenul de titularizare iar angajările se vor face direct la şcoli.

Siguranţa elevilor se vrea a fi o prioritate în noul an şcolar, însă de la teorie până la practică mai este nevoie de timp şi bani. Ministrul educaţiei a declarat că 2011-2012 va fi anul şcolar în care se va lupta împotriva chiulului. O idee în acest sens era accesul elevilor în şcoli pe baza unor cartele magnetice. Până acum însă în nicio şcoală nu s-au montat sistemele necesare.

Noul calendar modifică şi vacanţele. Astfel, vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni, iar cea de primăvară, două săptămâni.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.