ULTIMA ORĂ 27 martie 2011

Apă plată cu streptococi şi materii fecale comercializată în magazinele din Braşov

de Covasna Media | 676 vizualizări

Sunteţi siguri că apa plată din comerţ e curată? Inspectorii sanitar-veterinari din Braşov au descoperit streptococi şi materii fecale în apa plată comercializată în magazine. Aceleaşi probleme au fost semnalate şi în cazul a jumătate din izvoarele de apă potabilă ale judeţului Braşov. În ceea ce priveşte apa îmbuteliată, inspectorii au dispus retragerea de pe piaţă a loturilor cu probleme.

Inspectorii sanitar-veterinari braşoveni au analizat 37 de probe de apă plată, din sortimente aflate la vânzare în magazine şi supermarketuri.

"La apa plată am făcut analize bateriologice. Un număr de şase au avut depăşiri la parametri bacteriologici. Bacili coliformi şi enterococi sau germeni fecali. Producătorii, obligaţia acestora este de a retrage de la raft loturile incriminate", a declarat Dorin Enache, director DSVSA Braşov.

Dacă patronii nu retrag de la comercializare loturile de apă plată cu probleme riscă amenzi până la 50.000 de lei. În plus, din cele 11 izvoare de apă potabilă din judeţ, cinci au probleme.

La izvoarele infestate din Braşov vor fi instalate panouri de avertizare.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.