ULTIMA ORĂ 19 septembrie 2011

A murit Johnny Răducanu

de Covasna Media | 423 vizualizări

Johnny Răducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din România, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani.

Artistul avea probleme cardiace şi diabet, din cauza cărora fusese şi internat săptămâna trecută.

Contrabasist, pianist, compozitor, Răducanu a devenit, cu timpul, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai acestui gen şi mentorul unor tineri talentaţi.

"A murit muzicianul Johnny Răducanu! Dumnezeu să îl odihnească! La Teatrul Naţional îi incânta pe spectatori cu muzica sa în spectacolul “Dialoguri si fantezii in jazz” avându-l ca partener pe Ion Caramitru!", este mesajul postat pe site-ul Teatrului Naţional.

"În jurul orelor 10.00 a fost înregistrat un apel de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat două echipaje la faţa locului. Primul echipaj care a sosit a constatat că este vorba de o persoană cu stop cardiorespirator. S-au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate de echipajul cu medic. După circa 60 de minute a trebuit, din păcate, să fie constatat decesul pacientului, pentru că acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare", a declarat, la Realitatea TV, medicul-şef SMURD, Bogdan Opriţa.

Pe numele său real Creţu Răducanu, Johnny Răducanu s-a născut într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste 300 de ani.

Johnny Răducanu a fost supranumit "Mr. Jazz Of Romania". A cântat în diferite formaţii, cu cei mai renumiţi muzicieni români. De-a lungul timpului, a concertat pe toate scenele româneşti, dar şi peste hotare în SUA, Germania, Franţa, Elveţia, Anglia, Italia sau Rusia.

S-a impus ca muzician de jazz la contrabas încă de la 19 ani.

În 2005 şi-a lansat cartea "Tara lui Johnny". Presa a scris că Johnny Răducanu suferă de diabet şi este dependent de insulină. În februarie 2006, problemele de sănătate au devenit mai dese, dar maestrul a refuzat internarea în spital.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.