ULTIMA ORĂ 5 octombrie 2016

A lovit o femeie pe trecerea de pietoni și a fugit, dar a fost identificat ulterior și sancționat

de Covasna Media | 762 vizualizări

Marți, 4 octombrie 2016, în jurul prânzului, o femeie 31 de ani s-a prezentat la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe și a sesizat faptul că în cursul dimineții, în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni, în zona intersecției străzilor 1 Decembrie 1918 cu Sporturilor, șoferul unui autoturism nu i-a acordat prioritate și ar fi fost atinsă ușor de mașină. Din primele verificări și s-a stabilit că femeia nu a suferit leziuni în urma acestui eveniment, iar șoferul și-a continuat drumul fără a opri la fața locului.

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate, șoferul a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 76 de ani, domiciliat în Chilieni.

Întrucât evenimentul nu s-a soldat cu victime, împotriva șoferului s-a luat măsura sancționării cu amendă contravențională în cuantum de 500 de lei și s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu atenție și să reducă viteza în proximitatea trecerilor pentru pietoni, mai ales dacă observă persoane pe trotuar. De asemenea, pietonilor li se recomandă să se asigure temeinic înainte de a se angaja în traversarea străzii, chiar și atunci când fac acest lucru prin locuri special amenajate și semnalizate. De asemenea, pietonilor le este indicat să nu traverseze strada în fugă, iar dacă observă autovehicule care se apropie cu o viteză care nu le-ar putea permite oprirea în condiții de siguranță pentru a le acorda prioritate, recomandăm pietonilor o atitudine preventivă. Nu uitaţi, viaţa are întotdeauna prioritate!

 

 

Teme articol: accident plangere
Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.