TURISM 10 februarie 2023

Se deschide pârtia din stațiunea Covasna

de Daniela Luca | 1399 vizualizări

Autoritățile din Covasna vor da vineri, pe 10 februarie, de la ora 15:00, startul sezonului de schi pe Pârtia „Lőrincz Zsigmond” din stațiune. Va fi utilizabilă doar partea inferioară, spune primarul. 

Începutul sezonului de schi pe pârtia „Lőrincz Zsigmond” din stațiunea Covasna se lasă așteptat în acest an din cauza vremii, dar și din cauza unei defecțiuni tehnice. În ultimele două săptămâni au fost temperaturi scăzute însă, dar și ninsori, așa că s-a depus un strat generos de zăpadă. De vineri, iubitorii de schi sunt așteptați așadar și pe pârtia din stațiunea Covasna. 

„Așteptăm să se pună în funcțiune pompa. S-a montat, iar astăzi ar trebui să se întâmple treaba asta. E bine că în ultimele zile a nins și la noi și avem atâta zăpadă încât să putem pune în funcțiune pârtia de schi în condiții cât de cât decente. Pentru partea de sosire ar trebui să mai producem niște zăpadă artificială și sper să ne apucăm astăzi să o facem, pentru că acolo se consumă cel mai mult stratul de zăpadă, la sosire. Lumea așteaptă și eu mă bucur că măcar acum, cu mare întârziere, putem să deschidem. Acum, cât vom putea să ținem pârtia în funcțiune, depinde de vreme. Imediat, deja e sfârșit de sezon. Va funcționa doar partea de lin, adică partea de jos a pârtiei, nu și partea de abrupt, pentru că acolo nu avem destulă zăpadă”, ne-a spus joi primarul orașului Covasna, Gyerő József.

Edilul ne-a comunicat săptămâna trecută că este prima dată când sezonul începe atât de târziu, pentru că în anii precedenți se putea schia fie în decembrie, fie cel târziu în ianuarie.

Anul acesta, închirierea echipamentului complet de schi costă 40 lei pe zi, închirierea săniilor – 15 lei pentru 2 ore, a colacilor de zăpadă/snow tube – 30 lei pentru 2 ore, iar cei care vor să închirieze patine trebuie să plătească 12 lei pentru o pereche. 

Pârtia din stațiunea Covasna, inaugurată în 2011 și extinsă în 2012, este cea mai mare din județul Covasna. Pârtia „Lőrincz Zsigmond” are două tronsoane, unul de 400 metri lungime, cu un grad de dificultate ușor, și altul de 1.000 de metri lungime, cu un grad de dificultate mediu. Pârtiile sunt echipate cu teleschiuri și nocturnă. În 2018, autorităţile locale din staţiunea Covasna au achiziţionat trei tunuri de zăpadă pentru pârtia de schi, printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene.

În județ mai funcționează alte trei pârtii de schi, la Șugaș Băi, la Valea Mare și la Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.