TURISM 2 octombrie 2018

Un alt mod de a vizita stațiunea Covasna

de Covasna Media | 1693 vizualizări

Proiectul „Covasna din mersul bicicletei” se află la a doua ediție

„Haideți să vedem COVASNA DIN MERSUL BICICLETEI!” este îndemnul asociației GRIT, care îi invită pe toți doritorii să iasă la o plimbare cu bicicleta alături de cercetașii covăsneni. Aceștia își dau întâlnire vineri, 5 octombrie, ora 17: 00 lângă Hotel Bradul din Voinești. Evenimentul e o oportunitate perfectă de a admira peisajele covăsnene pe două roți și de a-ți reîncărca bateriile prin mișcare.

Toți covăsnenii care doresc să petreacă  o zi de neuitat în natură, sunt invitați să li se alăture cercetașilor covăsneni, nu doar pentru a pedala, ci și pentru a dezvolta spiritul de orientare, dar și cunoștințele despre patrimoniul cultural și natural al zonei. Cercetașii Grupului de iniţiativă „Kogaion” fac parte din marea familie „Organizaţia Naţională Cercetaşii României” (ONCR).  

Evenimentul, aflat la a doua ediție, este organizat de Asociația covăsneană GRIT și se derulează în cadrul proiectului intitulat COVASNA DIN MERSUL BICICLETEI, care își propune promovarea frumuseților stațiunii, dar și a mersului pe bicicletă și a socializării, precum și dezvoltarea spiritului de orientare, conform informațiilor de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Activitățile Asociației GRIT se adresează copiilor și tinerilor, dar și celor care, indiferent de anul nașterii, au sufletul tânăr. Anul trecut, ne-am propus să facem ceva pentru toate categoriile de vârstă, să îmbinăm dorința noastră de promovare a frumuseților naturale ale orașului Covasna cu activitățile în aer liber. Așa s-a născut ideea acestui tur cu bicicletele”, a precizat luni, pentru Observatorul de Covasna, organizatorul evenimentului, prof. Florentina Teacă.

Acțiunea are ca scop încurajarea mersului cu bicicleta, activitate de sport, agrement și petrecere a timpului liber, fiind o activitate sănătoasă, care te ajută să te menții în formă.

Turul beneficiază de sprijinul și supravegherea Serviciului Rutier al Poliției Stațiunii Covasna, iar organizatorii și-au propus ca prin desfășurarea acestei acțiuni să învețe și elementele de educație rutieră pentru bicicliști, acestea fiind foarte importante pentru siguranța fiecăruia.

„Anul trecut, ne-au onorat invitația peste 50 de participanți, cel mai tânăr având 5 ani, iar cel mai vârstnic…tânăr pensionar. Acum, dacă vremea nu ne va fi potrivnică, ne așteptăm la o participare mai numeroasă. Toți bicicliștii vor primi diploma de participare și o pizza caldă la sfârșitul turului. Profit de ocazie să mulțumesc prietenilor noștri de la SC CONI-TRANS EXPORTPACKAGING SRL Covasna pentru sprijinul oferit”, a punctat prof. Florentina Teacă.

Plecarea e stabilită la ora 17.00, din fața Hotelului Bradul din Voinești, iar traseul este următorul: Hotel Bradul – varianta orașului Covasna (drum forestier Hanko) – str. Pava de Jos – varianta orașului Covasna (deviere trafic greu) – str. Gării – str. 1 Decembrie 1918 – str. Kalvin – str. Gheorghe Doja – str. Piliske – str. Brazilor – str. Toth – str. Florilor – str. Petőfi Sándor – str. Horea, Cloșca și Crișan – str. Cuza Vodă, până în Parcul Tineretului de lângă Complexul Valea Zânelor (Sala Unirea).

 „Ne-ar plăcea ca, la următoarele ediții, să extindem traseul și prin localitățile care înconjoară orașul Covasna sau chiar prin tot județul Covasna”, a încheiat Florentina Teacă.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.