TURISM 2 martie 2021

Ultimele zile de schi la Șugaș Băi

de Covasna Media | 1573 vizualizări

Pârtia se va închide, cel mai probabil, la finalul acestei săptămâni

Doritorii să schieze mai pot prinde câteva zile pe pârtia mică de la Șugaș Băi. Conducerea Sepsi Rekreativ anunță că sezonul de schi va fi închis, cel mai probabil, la finalul acestei săptămâni. Fluxul de clienți a fost mai mare în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pentru că oamenii n-au putut să plece la schi în străinătate, mai spun reprezentanții Sepsi Rekreativ. 

„Pârtia mare nu mai funcționează. A fost închisă sâmbătă aceasta, iar pe pârtia mică mai este zăpadă, doar că nu prea mai sunt clienți. Cred că până joi mai rezistă, dar asta depinde și de vreme. Dacă mai rămâne zăpadă pe ea, nu se închide. Vom anunța. Vine primăvara și se resimte și la numărul de clienți. Copiii vor să se dea cu bicicleta, cu trotineta, să se plimbe în parc, iar cheful de schiat scade puțin. Pârtia mare a funcționat 27 de zile anul acesta în total”, ne-a spus directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd. 

Acesta a precizat că numărul celor care au schiat în luna ianuarie a acestui an este mai mare comparativ cu numărul clienților care au venit pe pârtie în aceeași lună a anului trecut. 

„Anul trecut am deschis pe 2 sau pe 3 ianuarie, iar anul acesta pe 13 ianuarie. Dacă e să comparăm luna ianuarie a anului trecut și ianuarie 2021 pot să spun că anul acesta vânzarea a fost mai bună. Deci fluxul de oameni a fost mult mai mare. Oamenii n-au avut unde să plece în altă parte. N-au fost nici în Austria la schi, nici în Italia și asta s-a văzut pe pârtiile de la noi. A fost aglomerat peste tot. Nu am făcut încă o comparație pentru februarie”, a mai spus Bodor Lóránd. 

La începutul acestui an, vremea caldă le-a dat peste cap planurile administratorilor domeniilor schiabile din județul Covasna, dar și pe cele ale iubitorilor sporturilor de iarnă. Pârtia de la Șugaș Băi, de exemplu, a fost deschisă abia pe 13 ianuarie. 

Sporturile de iarnă mai pot fi practicate așadar până la finalul săptămânii, în funcție de vreme, pe pârtia mică de la Șugaș Băi care are 250 de metri lungime, 60 de metri lățime și grad mediu de dificultate, la fel ca la pârtia mare. Prețul unui bilet este de 4 lei, iar persoanele care au sub 18 ani, peste 60 de ani, dar și persoanele cu dizabilități vor plăti 3 lei pentru acces.

Sursă foto: Facebook/Sepsi ReKreatív

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.