TURISM 21 august 2012

Spre bucuria localnicilor, a fost un sezon bun pentru pensiuni

de Covasna Media | 554 vizualizări

La începutul sezonului mai mulți proprietari de pensiuni din județul Covasna s-au arătat îngrijorați, spunând că nu mai au turiști ca în alți ani. Situația pare că se schimbe spre sfârșitul verii, în această perioadă fiind mulți turiști din sudul țării în județul Covasna.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), Daragus Attila, spune că până la urmă turismul covăsnean încheie un sezon bun, în care pensiunile din județ au fost vizitate și de turiști veniți din sudul țării, dornici să mai scape de vremea caniculară de acasă. El a mai declarat că turiștii din Ungaria vin în general la evenimente religioase și culturale, cum ar fi pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc sau Universitatea de Vară de la Tușnad. În ceea ce privește turiștii români, Daragus Attila este de părere că au dispărut temerile etnice în domeniul turismului, românii venind cu plăcere la pensiunile din județul Covasna.

Taxele percepute pentru o noapte de cazare în pensiunile din județ variază între 50 și 150 de lei, în funcție de dotarea și locația pensiunii.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.