TURISM 11 martie 2020

VIDEO Specialiștii covăsneni din turism: „Nu totul este atât de negru cum pare”

de Daniela Luca | 1542 vizualizări

Care sunt cele mai sigure destinații pentru călătorii 

Specialiștii turismului covăsnean spun că isteria creată în jurul coronavirusului nu ar trebui să îi împiedice pe cei care vor să călătorească, pentru că în anumite condiții, acest lucru încă se poate realiza în siguranță. În ceea ce privește turismul intern, aceștia preconizează o creștere în perioada următoare.  

Reprezentantul unei agenții de turism din județul Covasna, Ștefan Leontin Joos, spune că în prezent se caută soluții pentru rambursarea sumelor în cazul turiștilor care au rezervat vacanțe în zonele afectate de virusul COVID-19. Totodată, chiar și în zonele sigure a scăzut numărul rezervărilor, conform acestuia. Pe de altă parte, în anumite situații, aceste reacții sunt de multe ori nejustificate, spune reprezentantul agenției. 

„În primul rând vreau să calmez un pic spiritele. Nu totul este atât de negru cum pare. Există într-adevăr câteva destinații afectate în care monitorizăm situația și luăm măsurile care se impun. Pe destinațiile afectate se caută soluții pentru rambursarea sumelor sau pentru mutarea acestor vacanțe achiziționate, iar pentru destinațiile care sunt sigure, chiar și în această isterie generală, probleme nu există. (...) Apreciem că așa cum am trecut prin tot felul de crize până acum și aceasta va fi depășită și situația se va normaliza. Este foarte important însă în cât timp. Există în continuare destinații sigure unde se poate călători. Turiștii îți pot face planuri de vacanță și pentru acest motiv noi am luat deja anumite măsuri concrete. (...) Cred că viața trebuie să meargă înainte. Acest virus va trece, cel puțin asta ne spune istoria și trebuie să luăm acele măsuri, nu doar de a limita, ci și de a ajuta pe cei care sunt afectați în mod direct și iremediabil poate în această perioadă”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, Ștefan Leontin Joos. 

Totodată, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, László Endre, îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere în consultanții de turism. Acesta preconizează de asemenea că rezervările în turismul intern vor crește în perioada următoare. 

Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Ungaria, Croația sau Muntenegru pot fi considerate deocamdată destinații sigure, conform specialiștilor.  

„Egipt, Dubai, Tunisia, la fel rămân destinații sigure. Și Singapore este o destinație sigură. Bali, anumite insule din Tailanda pot fi rezervate și vizitate fără niciun fel de probleme. (...) Nu toate destinațiile sunt accesibile doar cu avionul. În Grecia se poate merge cu mașina, în Turcia, Bulgaria, România, Ungaria, Croația, Muntenegru, care sunt accesibile cu transportul rutier. Evident, cei care vor să meargă în avion vor trebui să se urce în avion și să își asume faptul că vor zbura cu persoane necunoscute”, a mai adăugat Ștefan Leontin Joos. 

În ceea ce privește rambursarea cheltuielilor de călătorie, situațiile diferă de la caz la caz, spune László Endre. Dacă este o situație de forță majoră, turiștii își vor putea returna sumele, însă dacă este o anulare nejustificată sau din panică, atunci se vor aplica anumite penalități. 

Totodată, specialiștii au subliniat că momentan nu se anticipează o scădere a tarifelor în turism. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.