TURISM 14 ianuarie 2021

S-a deschis pârtia mică de schi de la Șugaș Băi

de Daniela Luca | 2276 vizualizări

Regulile de distanțare s-ar putea să fie o problemă, spun administratorii 

Începând de miercuri, 13 ianuarie, a fost pusă în funcțiune și pârtia mică de la Șugaș Băi, de 250 de metri lungime. Îndată ce se va mai răci vremea, se va putea schia și pe pârtia mare, spun reprezentanții Sepsi Rekreativ. Aceștia sunt sceptici în ceea ce privește modul în care oamenii vor respecta regulile de distanțare. Și pârtiile din zona Întorsurii Buzăului sunt pregătite pentru a primi iubitori ai sporturilor de iarnă. Cea din Covasna rămâne însă închisă deocamdată. 

„Am deschis pârtia mică, dar e prea cald pentru acest sport. Totuși, încercăm să o menținem. În ceea ce ține de pârtia mare, trebuie să vedem cum va fi vremea în zilele următoare. Poate va ninge mâine un metru și atunci poimâine putem să deschidem și pârtia mare. Ne așteptăm ca în weekend să fie flux mare de clienți. Ei trebuie să poarte mască sau cagulă și să țină distanța față de alții. O să fie greu cu distanțarea, pentru că știu cum a fost intrarea la ștrand vara trecută. Aceeași problemă cred că o să fie și aici. Oamenii o să își piardă cumpătul și o să uite de reguli, pentru că vin să se distreze, dar nu avem ce să facem. Noi o să îi avertizăm când va fi nevoie”, ne-a spus directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd.

Pârtia mică are 250 de metri lungime, 60 de metri lățime și grad mediu de dificultate, la fel ca la pârtia mare. Prețul unui bilet este de 4 lei, iar persoanele care au sub 18 ani, peste 60 de ani, dar și persoanele cu dizabilități vor plăti 3 lei pentru acces. 

Pârtia mică va fi deschisă de luni și până joi, între orele 15:00-20:00, vineri, în intervalul orar 15:00–21:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 9.00–21.00.

O altă pârtie din județ, cea de la Valea Mare, a fost deschisă duminică, 10 ianuarie, iar cea din Întorsura Buzăului, va fi pusă în funcțiune la sfârșitul acestei săptămâni, conform Agerpres. 

Pârtia din Covasna nu s-a deschis încă din cauza vremii, spune primarul orașului, Gyerő József. 

„Deocamdată la noi nu e zăpadă destulă și nici nu putem să facem zăpadă artificială, pentru că avem zero grade și acum. Nu sunt temperaturi negative. Dacă vor scădea temperaturile, atunci ne apucăm să fabricăm zăpadă artificială. Poate mai și ninge. Când vor fi condiții, vom deschide, dar până acum n-am reușit”, ne-a spus miercuri Gyerő József. 

Sursă foto: www.rekreativ.club/net

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.