TURISM 21 august 2019

Românii îşi caută din sezonul estival sejururi pentru la iarnă

de Covasna Media | 1158 vizualizări

Pe lista preferinţelor: Mauritius sau Kenya

Destinaţii ca Statele Unite ale Americii, Insulele din Marea Caraibilor, Mauritius, Maldive, Kenya şi Thailanda se află pe lista de preferinţe ale turiştilor români atunci când vine vorba despre petrecerea Revelionului 2020, reiese din estimările specialiştilor din turism.

„Deşi ne aflăm în plin sezon estival, clienţii noştri au început să ne transmită solicitări pentru a-şi achiziţiona vacanţa de Revelion. Românii ştiu deja că Revelionul este o perioadă atât de solicitată în întreaga lume, iar disponibilitatea locurilor pentru zboruri este foarte redusă aşa că au învăţat să îşi achiziţioneze aceste pachete din timp. În acest context, observăm o creştere a cererilor comparativ cu anul trecut de 15%. Sfatul meu pentru cei care nu s-au hotărât încă, este să contacteze agenţiile pentru a avea vacanţa planificată până în cel mai mic detaliu”, este de părere Sorin Stoica, CEO Eturia.

Potrivit tur-operatorului, pentru sezonul vacanţelor de iarnă, destinaţii ca SUA, Insulele din Marea Caraibilor, Mauritius, Maldive, Kenya şi Thailanda se vor regăsi în preferinţele turiştilor români.

Bugetul mediu al unei familii pentru un Revelion în aceste destinaţii exotice variază în funcţie de durată, număr de persoane, categorie hotel. Astfel, pentru un sejur la plajă în Thailanda, cu mic-dejun inclus, tariful este de aproximativ 5.000 de euro, în timp ce pentru o vacanţă în SUA (fără regim de mese inclus), o familie poate plăti aproximativ 7.000 de euro.

De asemenea, în Mauritius, bugetul aproximativ pentru o familie cu un copil, în regim All Inclusive, este de 10.000 de euro, iar în Mexic, acelaşi tip de vacanţă ajunge la 9.500 euro, pe când în Kenya suma se ridică la 7.500 de euro/familie. (...)

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.