TURISM 13 iulie 2017

Prințul Charles a pus Covasna pe harta turismului mondial!

de Covasna Media | 772 vizualizări

Repetatele vizite ale Prințului Charles în județ, au atras atenția presei mondiale asupra acestei destinații.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că prinţului Charles al Marii Britanii, care deţine o proprietate în localitatea covăsneană Valea Zălanului, îi revine meritul de a fi aşezat judeţul Covasna „pe harta mondială a turismului”.

 

 

„Judeţul Covasna, nu numai Valea Zălanului, a fost aşezat de Excelenţa Sa pe harta mondială a turismului, mai ales a turismului rural”, a declarat Tamás Sándor.

El a mai menţionat că autorităţile judeţene vor acorda o atenţie sporită acestei localităţi, care este vizitată de la an la an de tot mai mulţi turişti din ţară şi străinătate.

„Vrem să preluăm în administrarea judeţului drumul comunal Malnaş Băi – Valea Zălanului – Aita Seacă, pentru că dorim să acordăm o importanţă sporită lucrărilor de întreţinere a acestuia pe timp de iarnă şi de vară. Cu siguranţă, nu vom pune asfalt, pentru că drumul trebuie să rămână aşa, dar comuna Malnaş nu are buget suficient pentru întreţinere, deci vrem să venim în sprijinul localităţii, care este o bijuterie”, a declarat Tamás Sándor.

 

 

Valea Zălanului este un cătun izolat, în care trăiesc aproape 120 de oameni, majoritatea vârstnici, care se îndeletnicesc cu agricultura şi creşterea animalelor. Ca să ajungi în acest sat trebuie să parcurgi vreo 14 kilometri prin pustietate, pe un drum îngust de ţară, pe care abia dacă încap două căruţe în acelaşi timp.

Casele şi-au păstrat arhitectura tradiţională şi farmecul ancestral, iar în urmă cu aproximativ zece ani, prinţul Charles al Marii Britanii a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă.

În urmă cu câţiva ani, prestigioasa revistă americană „Vanity Fair” a menţionat conacul din Valea Zălanului printre cele mai frumoase proprietăţi din lume, acesta putând fi închiriat de către turişti.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.