TURISM 22 decembrie 2011

Primăria staţiunii Covasna a finalizat amenajarea unei pârtii de schi de 480 de metri

de Mediafax | 551 vizualizări

Primăria staţiunii Covasna a finalizat lucrările de amenajare a unei pârtii de schi de 480 de metri, primarul Lorincz Zsigmond susţinând că aceasta va fi inaugurată cel târziu de Crăciun.

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat că au fost finalizate lucrările la pârtia de schi, lungă de 480 de metri.

Potrivit edilului, urmează ca zilele acestea, cel târziu de Crăciun, să aibă loc şi inaugurarea pârtiei.

Primăria staţiunii Covasna a început, în septembrie, lucrările de amenajare a unei pârtii de schi pe două benzi, una cu o lungime de 920 de metri, iar cealaltă de 480 de metri.

Lorincz Zsigmond declara atunci că a fost început proiectul privind amenajarea unei pârtii de schi de două benzi, primul tronson, de 480 de metri, pentru copii şi începători, urmând să fie pus în funcţiune în luna decembrie.

Celălalt tronson, cu o lungime de 920 de metri, urmează să fie dat în folosinţă anul viitor.

Lorincz Zsigmond afirma că din bugetul local s-a achiziţionat pentru acest proiect un schi-lift folosit, în valoare de 20.000 de euro, iar lucrările de amenajare sunt suportate tot din fonduri locale.

La începutul anului trecut, Consiliul Local al oraşului a aprobat introducerea unei taxe turistice în valoare de un leu pe zi de persoană, care se aplică tuturor turiştilor care sunt cazaţi în pensiunile şi hotelurile din staţiune.

Din taxa turistică încasată anul trecut au intrat în bugetul local circa 650.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.